28 / 03 / 2024

Lüks konut ve plazalar Ankara'nın altyapısını oluşturacak!

Lüks konut ve plazalar Ankara'nın altyapısını oluşturacak!

Ünal Pala: "Çok fazla göç alıyoruz. Ankaralılar azınlık haline geldi. İnsanlar, geldikleri kentin kültürünü Ankara'ya taşıyor. Ankara'da yaşanıyorsa herkes Ankaralı kimliğini öne çıkarmalı." dedi...



Lüks konut ve plazalar alt yapısını oluşturacak Altı kuşak Ankaralı Uzaltaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, teknolojik gelişmelerle inşaat kalitesinin çok arttığını belirterek kentteki lüks konut projeleri ve plazaların, gelecekteki Ankara'nın altyapısını oluşturacağını söyledi. Çok sayıda kamu kuruluşu projelerine imza atan Uzaltaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, sektörel ve kentle ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Ankaralılık bilinci gerçek Ankaralılarda var" diyen Pala, Ankara'da doğanın ve komşuluk ilişkilerinin unutulmaya yüz tuttuğunu ifade etti. 


Altı kuşak Ankaralı


Uzaltaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, teknolojik gelişmelerle inşaat kalitesinin çok arttığını belirterek kentteki lüks konut projeleri ve plazaların, gelecekteki Ankara'nın altyapısını oluşturacağını söyledi. Çok sayıda kamu kuruluşu projelerine imza atan Uzaltaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, sektörel ve kentle ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Ankaralılık bilinci gerçek Ankaralılarda var" diyen Pala, Ankara'da doğanın ve komşuluk ilişkilerinin unutulmaya yüz tuttuğunu ifade etti. Pala bu düşüncelerini şu sözlerle açıkladı: "Çok fazla göç alıyoruz. Ankaralılar azınlık haline geldi. İnsanlar, geldikleri kentin kültürünü Ankara'ya taşıyor. Ankara'da yaşanıyorsa herkes Ankaralı kimliğini öne çıkarmalı."


Teknolojik gelişmelerle kalite arttı


6 kuşaktır Ankaralı olduklarını dile getiren Pala Başkentteki iş hayatına boya taşeronluğu yaparak başladığını belirtti. Devlet Hava Meydanları, İller Bankası, Devlet Malzeme Ofisi, Milli Savunma Bakanlığı gibi kamu kuruluşları için projeler yaptıklarını anlatan Pala şöyle konuştu: "inşaat, ithalat, ihracat ve benzin istasyonu işletmeciliği, filo kiralama konularında faaliyetler yürütüyoruz. Geçmişte ticaret yapmak daha kolaydı. İnsanların birbirine olan güveni daha farklıydı. Ticarette ülke çok bakirdi. Özellikle inşaat sektöründe kalite, işin yapılabilirliği anlamında bayağı sıkıntılar vardı.


Biz o boşluğu gördük, kaliteli üretim yaparak, verdiğimiz sözleri yerine getirerek işe başladık. Çünkü kalite ve güvenilirlik o yıllarda başarı için en önemli faktörlerdi. Bugün teknolojideki gelişmelerle birlikte inşaat kalitesi çok arttı. Sermayesiz iş yapmak artık imkansız. Ayakta kalabilmeniz için farklı olmanız gerekiyor artık. Her gün kendinizi yenilemeye, Ar-Ge'ye, yurt dışındaki gelişmeleri yakından takip etmeye, personel kalitesine önem vermeniz gerekiyor. Rekabet artık çok acımasız. Gelişmelere ayak uyduramazsanız yok olur gidersiniz."


"Eski Ankara'yı özlüyorum"


Ankara'da inşaat sektörünün geleceğini anlatan Ünal Pala şöyle devam etti: "Ankara Anadolu'ya açılan bir kapı. Avantajı çok. istanbul'la rekabette dezavantaj yaşıyor. istanbul bir dünya kenti artık. Ankara'nın gelecekte dünya başkentleri arasında yerini alacağına inancım sonsuz. Savunma sanayindeki yatırımlar bunu gösteriyor. Lüks konut ve plazalar gelecekteki Ankara'nın altyapısını oluşturacak."


Son birkaç yıl içinde Ankara'nın çok değiştiğini ifade eden Pala, "Başkentte kaliteli, lüks binalar inşa ediliyor. Modern yollar, alt, üst geçitler yapıldı. Havaalanımız dünya standartlarında. Her yer son derece modern AVM'lerle doldu. Yeşil alanlar arttı. Her şey çok güzel ama bir şeyler eksik, insanlar doğayı unuttu. Ankaralının sosyal hayatı, bu değişimle çok sınırlandı. İnsanlar boş zamanlarını, hafta sonlarını AVM'lerde geçirir oldu" dedi.


Ticari Hayat



Geri Dön