19 / 04 / 2024

Lüks semtlerdeki konutlar için ödenecek vergi miktarını artırıyor!

Lüks semtlerdeki konutlar için ödenecek vergi miktarını artırıyor!

Ev sahiplerini 'yüksek emlak vergisi korkusu' sardı. Bu yıl yeniden belirleme oranının yüzde 3.93 olarak belirlenmesi üzerine çeşitli vergi ve harçlardaki artış da bu oranda gerçekleşecek...




Emlak vergisi için çıkarılan yeni arsa metrekare fiyatları özellikle lüks semtlerdeki konutlar için ödenecek vergi miktarını artırıyor.


Ev sahiplerini 'yüksek emlak vergisi korkusu' sardı. Bu yıl yeniden belirleme oranının yüzde 3.93 olarak belirlenmesi üzerine çeşitli vergi ve harçlardaki artış da bu oranda gerçekleşecek. Emlak vergisinde ise bu oranın yarısı kadar artış yapılacak, ancak özellikle lüks semtlerdeki konutların gerçek arsa değerlerinin belirlenmesi vergiyi de artırıyor. Daha önce çok düşük gösterilen arsa fiyatları yüzünden düşük vergi veren zenginler için emlak vergisinde artış yaşanacak. Özellikle geniş arazilerde bulunan az daireli apartmanlarda bu yansıma daha da artacak. İstanbul'un lüks semtlerinde taşradaki dairelerden daha fazla vergi artışı yaşanacak. 


LÜKS SEMTLERDE ARTIŞ DAHA FAZLA 

Arsa üzerinde ne kadar çok daire varsa metrekare fiyatının yansıması da azalacak. Lüks semtlerdeki villa tipi evlerin etkilenmesi daha fazla olacak. İstanbul'da Şişli, Ataköy, Büyükdere Caddesi gibi pahalı semtlerde arsa metrekare fiyatlarındaki artış vergilere yansıyacak.


Takvim Gazetesi  



Geri Dön