25 / 04 / 2024

Lütfi Elvan'dan 3. havalimanı açıklaması!

Lütfi Elvan'dan 3. havalimanı açıklaması!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı ile ilgili 'bataklık' eleştirilerine Ordu - Giresun Havalimanı örneğiyle yanıt verdi. Elvan, ''Bıraksınlar bu kafayı. Biz denizin üzerine havalimanı yapıyoruz dedi.



Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 'bataklık' eleştirilerine neden olan 3. havalimanını denizin üzerine yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'nı örnek göstererek savundu. 


Bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Elvan, "Dünyanın her yerinde havalimanları böyle yerlere yapılıyor. Bıraksınlar bu kafayı. Biz Ordu-Giresun Havalimanı gibi denizin üzerine havalimanı yapıyoruz. Bu işe karşı çıkanlar 3. köprüye de karşı çıkanlar. Ben yine söylüyorum. Bu havalimanı tamamlandığında bu arkadaşlar 3. havalimanı ile ilgili 'Allah razı olsun' diyecekler" dedi. Elvan bataklığın maliyetleri arttırdığı yönündeki eleştirilere ise, böyle bir durumun kendilerini bağlamadığını sorumluluğun ve yükümlülüğün tamamen firmalara ait olduğunu belirtti. 


3. KÖPRÜ AÇILIYOR 3. köprü ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun bu yıl içerisinde açılacağını da sözlerine ekleyen Elvan, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Elvan, "Orman kıyımı yapılıyor" eleştirileri için "Evet belli alanlarda ormanlardan fedakârlık ediyoruz ama 10 katı ağaçlandırma yapıyoruz" dedi.


İstanbul-Ankara arası 75 dakika olacak 

Bakan Elvan, Ankara-istanbul hızlı treni ile ilgili çalışmaların tamamlanması ile birlikte Yüksek Hızlı Tren sayesinde Ankara-istanbul arasının 1 saat 15 dakikaya indirileceğini aktardı. Bakan Elvan, Kanalistanbul projesi ile ilgili ise çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde bir yol haritasının çıkarılacağını söyledi. 


Habertürk


Geri Dön