25 / 04 / 2024

Lütfi Elvan'dan kripto para açıklaması!

Lütfi Elvan'dan kripto para açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kripto para borsalarına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Lütfi Elvan, kripto varlıklarda yapılacak düzenlemeye ilişkin olan ayrıntıları anlattı.



Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kripto para borsalarına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

TRT Haber'de yer alan habere göre; Lütfi Elvan,kripto para sektörüne gelecek düzenlemeye ilişkin konuştu. Elvan, MASAK'a kripto para platformlarına ilişkin yetki verildiğini belirtti. 

Lütfi Elvan, kripto varlıklarda yapılacak düzenlemeye ilişkin olan ayrıntıları anlattı. Bakan Elvan, kripto varlıklara olan ilginin Türkiye ve dünyada Kovid-19 salgını ile beraber ciddi şekilde arttığına vurgu yaptı ve tüm dünyanın bu konuda nasıl düzenlemeler yapılması gerektiğine ilişkin çalışmalar yürüttüğünü belirtti. 

Lütfi Elvan dan kripto para açıklaması!

Kripto para düzenlemesi

Elvan, kripto para platformlarının uyması gerekli olan kuralların belirlendiğini dile getirdi. Kurallara uymayanlara verilecek ceza ve yaptırımlara ilişkin de karar verildiğini söyledi. 

Elvan, Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak gereken çalışmaları yaptıklarının altını çizerek, "Bizim de taslak bir çalışmamız var şu anda, bir kanun teklifi olacak muhtemelen. Arkadaşlarımız çalıştılar, biz gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık" dedi.

Lütfi Elvan dan kripto para açıklaması!

"10 bin liranın üzerinde işlem yapanlar MASAK'a bildirilecek"

Elvan, MASAK'a verilen yetki kapsamında bir rehber hazırladıklarına dikkat çekti ve "Bu platformların uyması gereken kuralları belirledik. Uymadıkları halde nasıl bir yaptırımla, ne kadarlık bir cezayla karşı karşıya kalacaklarını ortaya koyduk. Bu platformlar mutlaka alım satım işlemleri yapanların bilgilerini MASAK ile paylaşacak. MASAK'ın her türlü, bu platformlar üzerinde denetim yetkisi var. Bu platformları, şüpheli alım satım işlemi yapan müşterilerini bildirmeleri ile yükümlü kıldık. 10 bin liranın üzerinde işlem yapanları MASAK'a bildirme zorunluluğu getirdik" açıklamasında bulundu. 

Lütfi Elvan dan kripto para açıklaması!

Kripto düzenlemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak

Konunun SPK, BDDK ve Gelir İdaresi Başkanlığı gibi kurumlarda ilgilendiren boyutları olduğuna dikkat çeken Elvan, şunları kaydetti:

"Neticesinde biz bir taslak çalışması yaptık. Tam anlamıyla olgunlaşmadığı için detaya girmek istemiyorum. Ama kripto varlık çeşitlerinin tanımlanması, bu yasal düzenleme içerisinde ilk önce yapmamız gereken şey. Bunun dışında kripto varlıkla ilgili platformların yükümlülükleri neler olacak? Bunların ortaya konması gerekiyor. Bu platformların uyması gereken ilkeler esaslar nelerdir? Bu platformların müşterilere karşı sorumlulukları ne olacak? Bunların ortaya konması gerekiyor. Arkadaşlarımız bu çalışmaların hepsini yaptılar, bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz, uygun görmesi halinde de bu noktada adımımızı atacağız. Gelir İdaresi tarafında da özellikle vergilendirme konusunda bir çalışma yürütüyoruz. Dünyadaki uygulamalar nelerdir, ne tür bir yapı var? Bunları yaparken ilgili taraflarla mutlaka konuşulması gerekiyor ki, arkadaşlarımız konuşuyorlar. Bu alanların tamamı, tüm dünyada çalışılan alanlar."

ABD'de bankalar kripto para hizmeti sunacak!

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön