25 / 04 / 2024

Lütfü Bakırcı tahliye oldu!

Lütfü Bakırcı tahliye oldu!

Ağustos 2015'te tutuklanan Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı tahliye oldu. Makrom Yapı yöneticilerinden 6'sı projede olmayan konutları satmakla suçlanmışlardı...




Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı tahliye oldu. Ağustos 2015'te tutuklanan Bakırcı hastanede boy uzatma ameliyatı olmuş ve istirahat ederken göz altına alınıp tutuklanmıştı. 800’e yakın mağduru olduğu ifade edilen Makrom Yapı yöneticilerinden 6'sı projede olmayan konutları satmakla suçlanmışlardı.


Makrom mağdurları, 1 yılı aşkın süredir tutuklu olan Lütfü Bakırcı ve Adem Kayıkçı arasında gizli bir centilmenlik anlaşması olduğunu söylüyor. Mağdurlar, toprak sahibi Ahmet Kayıkçı ve Mustafa Kayıkçı'nın yüzde 35'lik hissesini 16,5 milyona satın alan Lütfü Bakırcı'nın 1 yıl sonra Makrom'a ait yüzde 65'lik payını 8 milyona satmasının hayatın olağan akışına aykırı olarak nitelendirdi. Lütfü Bakırcı'nın tahliye edilmesini üzüntüyle karşılayan mağdurlar Bakırcı'nın yurtdışına kaçabileceğini düşünüyor.


Makrom Yapı projeleri:

-Makromtek Tuzla

-Makromtek Esenyurt

-Tuğba Residence

-Makrom City

-Paralel 264

-Kula Termal Devremülk

-Myesgarden

-Esmia İstanbul


Suada'da tanıtılan Makromtek projesi 7 bin 546 metrekarelik alana sahip. İnşaat alanı 32 bin metrekare olarak belirlenen projede 380 adet konut yer alıyor. 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tiplerinden oluşan Makromtek Esenyurt'un 1 Mayıs 2014'te sahiplerine teslim edilmesi gerekiyordu.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön