27 / 04 / 2024

Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye ediliyor!

Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye ediliyor!

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’un olan Kocaeli'ndeki 15 kaçak yapıya ilişkin verilen yıkım kararının kesinleşmesinden sonra çiftliğin tahliyesi başlatıldı. 



İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’un olan Kocaeli'ndeki 15 kaçak yapıya ilişkin verilen yıkım kararının kesinleşmesinden sonra çiftliğin tahliyesi başlatıldı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bölgeye jandarmalar, belediye ve elektrik dağıtım ekipleri gönderilirken iş makineleri de yollandı.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli'ndeki Köseler köyünde bulunan çiftlik arazisine ilişkin Dilovası Belediyesi tarafından Haziran 2020'de incelemeler yapıldı. Lütfü Türkkan’ın olan Nezir Ağa Et Entegre Besicilik'te incelemelerde bulunan ekipler, 28 bin metrekare büyüklüğe sahip olan alanda yer alan yapıları kayıt etti.

Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye ediliyor!

Arazide bulunan 181 metrekare büyüklüğündeki bakım evi, 17 metrekare büyüklüğe sahip yem tankı, 96 metrekare büyüklüğündeki ofis, 2 bin 189 metrekare büyüklüğe sahip ahır, 685 metrekare büyüklüğündeki ahır, 288 metrekare büyüklüğündeki ahır, 326 metrekare büyüklüğe sahip ahır, 167 metrekare büyüklükteki sağımhane, 46 metrekare büyüklüğe sahip kır evi, 282 metrekare büyüklüğündeki samanlık, 149 metrekare büyüklüğe sahip depo, 41 metrekare büyüklüğü bulunan at ahırı, 190 metrekarelik perde duvar, 7 metrekare büyüklükteki yakıt tankı ve 275 metrekare büyüklüğü bulunan yem deposu kayıt edildi. Çiftliğe ait olan yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi, yapı kayıt belgesi gibi bütün resmi belgeler talep edilirken, herhangi bir belge ibraz edilemedi.

Yapılan incelemeler kapsamında, 15 kaçak yapının olduğu ve çiftliğin bir bölümünün  TOKİ  arazisinde inşa edildiği belirlenirken, Dilovası Belediyesi Encümeni tarafından yapıların ruhsatlı hale getirilmesi amacıyla bir ay zaman tanındı. Ayrıca Gecekondu Kanunu'nun 18. Maddesi kapsamında olan yapıların yıkımının gerçekleştirilmesi amacıyla İmar Kanununun 42. maddesine göre belirlenen 15 kaçak yapı için 662 bin 794 Türk Lirası ceza kesildi. Dilovası Belediyesi'nce kaçak yapıların yıkımının yapılması amacıyla tanınan ilave zamanın sona ermesinden sonra 22 Temmuz tarihinde alınan kararla kaçakların 7 Ağustos tarihinde yıkımının yapılması kararı alındı.

Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nde Lütfü Türkkan'ın olan Nezir Ağa Çiftliği Et Entegre Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Dilovası Belediyesi’ne dava açıldı. Kocaeli 1. İdare Mahkemesi tarafından da yıkımların durdurulması kararı alındı. 

Kaçak olduğu ileri sürülen çiftliğin boşaltılmasına ilişkintanınan zamanın da sonuna gelinince bugün bölgeye jandarma, belediye ve elektrik dağıtım ekipleriyle iş makineleri gönderildi. Ekiplerin çiftlikte gerçekleştirdikleri incelemelerden sonra tahliyenin başlatılacağı belirtildi. 

Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye ediliyor!

EŞYALAR KAMYONLARLA TAŞINIYOR

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’a ait olan çiftlikte, Dilovası Belediye ekiplerince yapılan incelemelerden sonra saat 14:30 sıralarında, çiftliğin tahliyesine geçildi. Çiftlik çalışanları, eşyaları belediyeye ait kamyonlara yerleştirdi. Eşyalar, çiftlik yöneticilerince belirtilen depolara koyulacak.

Bodrum'da kaçak inşa edilen villa yıkıldı!

Kaş'taki kaçak yapılaşma meclis gündeminde!


Geri Dön