25 / 04 / 2024

Lütfü Türkkan’ın kaçak çiftliği yıkılıyor!

Lütfü Türkkan’ın kaçak çiftliği yıkılıyor!

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli'deki çiftliğinde bulunan 15 kaçak yapının tahliyesinin ardından yıkımına başlandı.



Kocaeli Dilovası Belediyesi bünyesinde çalışan ekipler, geçtiğimiz sene haziranda İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Dilovası ilçesi Köseler Köyü’nde bulunan çiftliğiyle ilgili inceleme başlattı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkkan’ın çiftliğinde Nezir Ağa Et Entegre Besicilik'te gerçekleşen inceleme sonucunda ekipler, 28 bin metrekare alan üzerinde yer alan 15 yapının kaçak ve çiftliğin bir kısmının da  TOKİ  arazisi üzerinde olduğu ortaya çıktı. Çiftlikteki yapılan için 662 bin 794 TL'lik ceza verildi. Kaçak yapıların yıkılması kararlaştırıldı ve şirketin başvurusunun ardından Kocaeli 1. İdare Mahkemesi yıkım kararını durdurmuştu. 

Lütfü Türkkan’ın kaçak çiftliği yıkılıyor!

Kaçak olduğu tespit edilen çiftliğin tahliyesinden sonra verilen sürenin dolmasının ardından dün bölgeye jandarma, belediye ve elektrik dağıtım ekipleriyle iş makineleri gönderildi. Ekipler tarafından çiftlikte yapılan incelemeler sonucunda kaçak olduğu tespit edilen yerlerin yıkılması kararlaştırıldı. Yıkımdan önce, çiftlikte bulunan malların çıkarılması için süre talep edildi. 

Lütfü Türkkan’ın kaçak çiftliği yıkılıyor!

EKİPLER YIKIM İŞLEMİNE BAŞLADI

Tahliyenin tamamlanmasından sonra bugün saat 11.00 sıralarında yıkım başladı. Olay yerine çok sayıda jandarma ve yıkım ekibi geldi. Kaçak olduğu belirlenen yapılan yıkımına geçildi. 

Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye ediliyor!


Geri Dön