25 / 04 / 2024

Lütfü Türkkan'dan Kanal İstanbul eleştirisi!

Lütfü Türkkan'dan Kanal İstanbul eleştirisi!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul'un bir devlet projesi değil gayrimenkul projesi olduğunu iddia etti.



TBMM Genel Kurulunda, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler sona erdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Türkiye Çevre Ajansının kamu kaynaklarını ve kamu gücünü kullanma yetkisi sebebiyle özel hukuk hükümlerine değil, idare hukuku hükümlerine tabi olması gerektiğini söyledi.

Türkiye Çevre Ajansının karar organı olan ve 7 üyeden oluşan Yönetim Kurulu üyelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından görevlendirileceğine değinenTürkkan, "Bakan tarafından kolayca görevden alınabilecek üyeler, siyasal yapı ve baskı içerisinde görevini yapmakta zorlanacaktır." dedi. 

Kanal İstanbul projesi ile İstanbul'da her 3 kişiden birinin susuz kalacağını iddia eden Türkkan, "Doğal yaşam alanlarını ortadan kaldırıyorsunuz bu projeyle." diye konuştu.

Kanal İstanbul'un bir devlet projesi değil gayrimenkul projesi olduğunu iddia eden Türkkan, "Bakanlığın 2023'e kadar olan bütçe projeksiyonunda 'Kanal İstanbul' tek bir cümle olarak bile geçmiyor. Devlet projesi, devletin bütçesinde geçmez mi?" dedi.

 

TMMOB: Kanal İstanbul’un ÇED’inde tutarsızlık var!


Geri Dön