19 / 03 / 2024

Macar öğrenciler Kent Konut’ta inceleme yaptı!

Macar öğrenciler Kent Konut’ta inceleme yaptı!

Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki seçkin Pogany Frigyes Szakközepiskola Lisesi’nden 13’ü inşaat ve mimarlık, 17’si bilişim teknolojileri alanında eğitim alan toplam 30 öğrenci Kent Konut’u ve şantiyelerini ziyaret etti.




Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki seçkin Pogany Frigyes Szakközepiskola Lisesi’nden 13’ü inşaat ve mimarlık, 17’si bilişim teknolojileri alanında eğitim alan toplam 30 öğrenci, gelişimlerini artırmak ve çeşitli kurumları ziyaret ederek başarılı uygulamaları yerinde gözlemlemek için Kocaeli’ye geldi. Macaristan’dan gelen heyet temasları kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Kent Konut’u ve şantiyelerini ziyaret etti.



MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİ


Üç hafta süresince Kocaeli’nde kalacak Pogány Frigyes Szakközépiskola Lisesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ve öğretmenleri, ilk hafta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kent Konut ofisinde, projelerde ve uygulama birimlerinde gözlem yaparak inceleme fırsatı buldu. Macar öğrenciler, Kent Konut merkez ofisinde etüt proje ve ihale planlama ekibi tarafından projelerin çizimi, çizimde kullanılan programlar, uygulama çalışmaları, binaların statiği hakkında bilgi aldılar.



KOCAELİ’DEN MEMNUN AYRILDILAR


Programın devamında Kent Konut’un bugüne kadar yaptığı projeler hakkında bilgi alan öğrenciler, uygulama örneklerini görmek için Kent Konut’un İzmit Kent Konutları’nı gezdi. Macar öğrenciler son olarak, gerekli güvenlik önlemleri alınarak inşaat, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını yerinde görmek için Kent Konut’un Tuana Evleri projesinde gözlem yaptı. Projeleri yerinde inceleme ve gözlem yapma imkanı bulan ve yapılan çalışmaları çok beğenen, geleceğin mimar ve mühendis adayı öğrenciler, Kent Konut’tan oldukça memnun ayrıldı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön