27 / 04 / 2024

Maçka Residence'ta metrekaresi 10 bin dolara!

Maçka Residence'ta metrekaresi 10 bin dolara!

Yıldızların ötesindeki otel konforu Maçka'da hayat buluyor...



Astaş ve Armani/Casa'nın ortak projeleri “Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa” dün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Yaklaşık 300 milyon dolar değerinde olan proje, Astaş Gayrimenkul'e ait olan Maçka'daki arsanın toplam 7 bin metrekarelik bölümünde 3 binadan oluşuyor.

60 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Maçka Residences, 14 katlı A blok, 13 katlı B blok ve 12 katlı C bloktan meydana geliyor.

Projenin giriş katlarında, seçkin tasarımcılar, güzellik merkezleri, diyetisyenler, modacılar ve gurme marketin bulunduğu, beklentileri yüksek müşterilere hizmet verecek 42 adet özel mekan yer alıyor.

Nefes kesen Boğaz, Adalar ve Sarayburnu manzarasına hakim olan proje; lobilerin, ortak alanların, banyo ve mutfakların yanı sıra bazı dairelerinin tasarım ve inşasını gerçekleştirecek olan Armani/Casa'nın ortaklığı sayesinde uluslararası bir boyut kazanıyor.

Projede özel tasarlanmış rezidans girişleri ve tavan yüksekliği sekiz metre olan lobiler dikkat çekiyor. Tüm rezidanslarda zeminden tavana kadar uzanan geniş cam cepheler bulunuyor. Çevreye duyarlı olan binalar, enerji tasarrufu sağlayan ve hayatı kolaylaştıran akıllı otomasyon sistemleri ile donatılıyor. Mutfaktan parkeye, vitrifiyeden armatüre, tekstilden mobilyaya tüm detaylar Armani/Casa tasarımı olan projede stüdyo ve bazı diğer daireler, Armani/Casa tasarımı mobilyalar ile full dekorasyonlu olarak satışa sunuluyor.

Konut tipleri ve metrekare birim fiyatları
Alanları 70- 77- 135- 141- 202 -232- 435- 500 metrekare olan 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve penthouse olmak üzere 10 farklı tipte 170 konuttan meydana gelen projede metrekare birim fiyatı 10 bin ile 16 bin dolar aralığında değişiyor.

Sosyal donatılar ve verilecek hizmetler
Projede; tam gün güneş alan özel tasarımlı güneşlenme terasları, yaklaşık 5000 metrekare üzerine kurulu spa ve fitness alanı; 2 açık, 1 kapalı havuz, dünyadaki en iyi standartlarda ve yüksek teknolojiyle donatılmış iddialı fitness merkezi Luxury Fitness Maçka, Uzakdoğu esintileriyle tasarlanmış SPA, steam bath, hamamlar, saunalar, bölgenin ihtiyacı üzerinde otopark kapasitesi yer alıyor.

Yıldızların ötesindeki otel konforu 7 gün 24 saat Maçka sakinlerine sunulacak. Projede; otel, uçak, restaurant, konser bileti rezervasyonları, limuzin, tekne gibi araçlar ile ulaşım ve transferleri sağlayacak konsiyerj, valet parking, oda temizliği, kahvaltı servisi, Business Center, çamaşır yıkama ve kuru temizleme, saatli aşçı ve garson, evcil hayvan bakımı, saatlik bahçıvan ve çiçek bakımı, ev içi teknik bakım ve onarım desteği, IT destek ve parti-davet organizasyonu bulunacak.

İşletmesi Kempinski S.A.'ya ait
150 yılı aşan tecrübesi ile Kempinski S.A., Astoria ve Bellevue'den sonra yine Astaş ile birlikte Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa'nın işletmesini üstlenecek.

“Doğrudan 2000 kişiye iş sağlayacağız”
Astaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün önemini vurgulayan açıklamasında: “Diğer yatırımlarımızda olduğu gibi, dünya çapında ilişki ve tecrübelerimizden gelen güçle dünyanın en güzel binalarını yaratmak için önde gelen uluslararası markaları bize katılmaları için davet etmeye karar verdik. 2012'nin başlarında bitirmeyi planladığımız bu yeni proje sayesinde doğrudan 2000 kişiye iş sağlamanın yanında 10.000 kişiye de dolaylı olarak iş yaratmış olacağız” dedi.

“Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa”
Armani/Casa, projenin stili için mutlak bir Armani yaklaşımını tercih ediyor. Üç lobide geliştirilecek mimari, fil rouge diye adlandırdılan, ışığın sıcaklığı ile çevrelenmiş bir fener içerisinde hareket etme hissini verecek olan, amber tonlarındaki, yarı saydam, aydınlatmalı bir duvarı içeriyor. “A” lobisinin hacminin iki katı yüksekliğinde, görkemli bir merdiven, asma kat üzerindeki kütüphaneye uzanacak. Farklı bir geometride inşa edilen “B” ve “C” binalarının lobileri aynı felsefeyi takip edecek: kavisli duvarlar, rezidans sakinlerini ve konukları, samimi ve sıcak bir boyut yaratarak kucaklayacak.

Armani/Casa
Armani/Casa, Armani Group'un kurumsal yapısının bir bölümü olarak ve bu yapıya doğal bir entegrasyonla 2000 yılında kuruldu. Şu an itibariyle yalnızca modada bir dünya lideri olmayıp, çeşitli ürün alanlarını kapsayan daha geniş bir yaşayış biçimi ve hayat tarzının simgesi haline geldi. Armani/Casa, samimi fakat sofistike ve benzersiz, sürekli konfor ve uyum sağlayan bir yerde yaşamak biçimindeki Giorgio Armani'nin idealinin bir ürünüdür. Mobilya ve mefruşatlar, aksesuarlar, lambalar ve müstesna kumaşlar Armani/Casa koleksiyonunun temel taşlarını oluşturuyor.

İç Tasarım Stüdyosu Armani/Casa
Armani/Casa iç tasarım stüdyosu 2003 yılında kuruldu. Bu stüdyo özel şahıslara ve emlak üreticilerine, konsept safhasından başlayarak tasarımın uygulanmasına kadar komple bir iç tasarım hizmeti sunmaktadır. Stüdyo, hepsi de Giorgio Armani'nin sanatsal yönlendirmesi altında bulunan mimarlar, mühendisler ve yükleniciler tarafından pratiğe dökülecek olan yaratıcı çözümleri bulma ve geliştirme konusunda uzmanlaşmıştır.

Astaş Gayrimenkul Hakkında
ASTAŞ, Vedat Aşçı tarafından 1980 yılında Almanya'da kuruldu. Astaş Gayrimenkul'ün sektöre ilk yatırımları 2000 yılından itibaren başladı. 2003/4 yılında Astoria, 2006 yılında Bellevue Residences ve 2007 yılında da Maçka Residences'ın bulunduğu arsalar satın alınarak markalı, lüks ve niş çalışmalar gerçekleştirilerek üst segmente hitap eden ofis, AVM ve markalı rezidanslar olarak hayata geçirildi. Astoria 2007, Bellevue 2008 yılı sonunda hizmete açıldı.

0212 215 30 55
www.mackaresidences.com

Ebru DUMAN/Emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

İlgili haber

Maçka Residences'ta metrekaresi 16 bin dolara!

Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa görücüye çıktı!

Fotoğraflarla Maçka Residence!


Geri Dön