29 / 03 / 2024

Mahall Ankara'da ödemeler 1 yıl sonra başlıyor!

Mahall Ankara'da ödemeler 1 yıl sonra başlıyor!

Türkerler Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Direktörü Yelda Kızıltan ile Mahall Ankara projesi ile ilgili röportaj yaptı. Kızıltan, Mahall Ankara hakkında tüm merak edilenleri anlattı...



1.Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?
Bilkent Üniversitesi İş Yönetimi Bölümü’nü bitirdikten sonra Londra City Business College’da Pazarlama eğitimi aldım. Türkiye’de iş hayatıma Novartis’de başladım 5 sene sonra BASF’e katıldım. 2 buçuk sene sonunda kimya sektöründen gayrimenkul sektörüne geçtim. Bu iş alanınında çok severek çalışıyorum. Sırasıyla Varyap, Emaar, Nurol, Ziylan, Eroğlu’nda konut, ofis, alışveriş & eğlence merkezi  içeren pek çok projede Pazarlama Direktörlüğü yaptım. Yaklaşık 6 aydır Türkerler’de Satış ve Pazarlama Direktörü olarak çalışıyorum.

2.Mahall  Ankara  projesinin özellikleri nelerdir?
Mahall Ankara ofis, konut ve ticari alanlardan oluşan 10 bin kişinin yaşayacağı, çalışacağı, eğleneceği çok yönlü karma bir proje olarak tasarlandı. Mahall Ankara’da, 246 konut, 315 ofis, 191 home ofis, 82 rezidans ve 64 mağaza bulunuyor. Başkent’in yükselen yıldızı Eskişehir Yolu üzerinde iş, siyaset ve bürokrasi dünyasının kalbinde özellikle uluslararası standartlardaki ofisleriyle öne çıkıyor. 

Mahall Ankara’da Divan’la da bir iş birliğimiz bulunuyor. Rezidans bloğumuzda Divan Residence hizmeti, Ofis bloklarımızda da Managed by Divan hizmeti sunuyoruz. 

Ofislerimizde yüksek standartlarda teknik donanım ve konfor sunuyoruz. Bunun yanında Divan Residence’da  otel konforu ve rahatlığı yaşatıyoruz, 24 saat consierge, güvenlik, destek hizmeti veriyoruz. 

Mahall Ankara da ödemeler 1 yıl sonra başlıyor!

3.Mahall Ankara’da yaşam başladı mı? 
Mahall Ankara’da inşaat tamamen bitti ve yaşam başladı.

4.Satışlar nasıl gidiyor? Projenin ne kadarı satıldı?
Mahall Ankara bulunduğu konum ve doğru tasarım avantajını çok iyi anlattı. Bu sayede beklenenin de üzerinde yoğun ilgi gördü. Konutların tamamına yakını satılmış durumda. Projenin yanı başında yer alan bakanlık binaları, kamu kurumlarının yerleşkeleri, şehir hastanesi ve özel yatırımlar Mahall Ankara’daki ofislerin en önemli avantajı. Divan’ın hizmet vereceği ofisler gerçekten başkentin en etkin iş atmosferi olarak gösteriliyor. Ofis satışlarımız da belirlenen takvime uygun şekilde devam ediyor. 

5.Mahall Ankara’da mevcut bir kampanya var mı? 
Çok yeni ve cazip bir kampanyaya başladık. “Ne acelesi var sonra ödersin” mottosuyla hazırladığımız kampanyada eşsiz fırsatlar sunuyoruz. Mahall Ankara’dan ev ve ofis almak isteyenler dilediği kadar peşinatla hemen ofislerine ve evlerine taşınabiliyor. Ödemeler 1 yıl sonra başlıyor. Ayrıca ofislerde yüzde 18 KDV bizden kampanyası, konutlarda 10 bin TL değerinde Lazzoni hediye çeki kampanyamız bulunuyor.

Mahall Ankara da ödemeler 1 yıl sonra başlıyor!

6.Projeye ulaşım nasıl sağlanıyor?
Mahall Ankara başkentin en hareketli aksı haline gelen Eskişehir Yolu üzerindeki konumuyla çok kolay ulaşılabilen bir noktada. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, bakanlıklar, kamu kurumları, üniversiteler birkaç dakikalık mesafede. Alternatif ulaşım imkânları arasında projenin önündeki metro istasyonu da büyük avantaj sağlıyor. 

7.“Mahall” sizin konut sektöründeki markanız mı? Özel bir anlamı var mı? Mahall markalı yeni projeler gelecek mi?
Türkerler  Holding diğer iş alanlarının yanında Türkiye’nin en büyük müteahhitlerinden biri. Son 20 yılda ulaştığı inşaat hacmi 5 milyon metrekareyi aştı. Çatımız altında istihdam edilen çalışan sayısı bu yıl 22 bine yaklaştı. Türkerler’in halen devam eden projelerinin toplam yatırım bedeli 25 milyar liraya ulaşmış durumda. Türkerler, 1990’lardan bu yana gayrimenkulde de çok sayıda proje geliştirdi. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi halen İstanbul ve İzmir’in en iddialı projelerini inşa ediyoruz. (Mahall Bomonti  İzmir  ve Çiftçi Towers) Mahall bizim için önemli bir marka. Elbette yeni projelerimiz de olacak ancak marka konusunda kesinleşmiş bir kararımız yok. 

8.İstanbul’da gayrimenkul projesi yapacak mısınız?
İstanbul’un en güzel projelerinden birini tamamlama aşamasındayız. Dünyanın en iyi mimar ve mühendisleriyle çalışıldı. Çiftçi Towers’da yaşam bu yıl başlıyor. Türkerler olarak gayrimenkulde iddialı projeler yapmaya devam edeceğiz. Ancak şu an açıklayacağımız düzeyde yeni bir projemiz yok. 

9.Yapılan KDV ve tapu harcı düzenlemelerini nasıl buluyorsunuz? Değerlendirir misiniz?
Hükümetimiz, Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki gayrimenkul sektörünü desteklemeye devam ediyor. Konutta KDV ve tapu harçları vatandaşın ev sahibi olmasında önemli bir etki yaratıyor. KDV ve tapu harçlarındaki bu indirim, iki sene önce de uygulanmış ve 2017 Ekim ayına kadar sürmüştü. Bu düzenleme sektöre önemli katkıda bulunmuştu. Şimdi yeniden başlatma kararı verilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak bu noktada kentsel dönüşüm projelerindeki yüzde 1’lik KDV oranının zorlayıcı etkisini de vurgulamak isteriz. Bir tarafta kentsel dönüşüm projelerinde yüzde 1’lik KDV avantajı dururken yüzde 8’le bile olsa satış yapmak zorlaşıyor. Türkerler olarak KDV ve tapu harçlarındaki bu indirimin en azından bir dönem için yüzde 1’e indirilmesinin hem sektöre, hem vatandaşa, hem Türkiye ekonomisine çok olumlu etki yaratacağına inanıyoruz. 

http://www.mahallankara.com/

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön