26 / 04 / 2024

Maher Sigorta'dan bina tamamlama sigortası!

Maher Sigorta'dan bina tamamlama sigortası!

Hayat dışı sigortacılık alanında geniş portföye sahip olan Maher Sigorta  bina tamamlama sigortasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.



Bu senenin ilk çeyreğinde yüzde 15 büyüme yakalayan sigortacılık, finans alanından daha çok pay almak için çalışmaya devam ediyor. Capital Dergisi'nde  yer alan habere göre; Türkiye Sigorta Birliği Genel Kurulu'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın, sigorta sektöründeki beklentilerini belirlemesiyle sigortacılık sektörünün gelecek planları yeniden gündeme geldi.

Sigortacılığın finans sektöründeki payının sadece yüzde 4,5 olduğunu söyleyen Bakan Lütfi Elvan'ın bu payın yükselmesiyle problemin bulunup çözülmesi için kamu ve özel sektörün birlikte çalışması gerektiğini belirtmesi, sektörün tüm paydaşları açısından büyük önem arz ediyor.

Ouick Sigorta ve Corpus Sigorta'nın bağlı olduğu Maher Yatırım Holding CEO'su Levent: Uluçeçen, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın çok önemli bir konuya dikkat çektiğini belirtiyor.Türkiye'deki hayat, hayat dışı, emeklilik ve reasürans şirketlerinin tamamının toplam varlıklarının 2021 Mart sonu itibarıyla yaklaşık 318 milyar TL olduğunu ifade eden Levent Uluçeçen, bankaların toplam varlıklarının yaklaşık 6,5 trilyon TL olduğuna dikkat çekiyor.

Maher Sigorta dan bina tamamlama sigortası!

"SİGORTACILIĞIN ÖTESİNE GEÇECEĞİZ"

Sigorta şirketlerinin en büyük sorununun, sigortacılıkta dar bir çerçeve içine sıkışmak olduğunu söyleyen Levent Uluçeçen, Maher Sigorta Grubu'nun hedefinin, oluşturdukları yatırım portföyünün bir kısmıyla finans sektörüne yatırım yapmak olduğunu belirtiyor.

Levent Uluçeçen, sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Bizim için sigortacılık hiçbir zaman sadece risk transferi olmadı. Biz her zaman sigortacılıkta underwriting kadar yatırım yönetiminin de önemli olduğunu düşündük. Şimdi de yatırımlarımızı finans sektörüne yönlendirme kararı aldık. Maher Sigorta Grubu son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlar finansal sigortalar alanında sektöre liderlik etti ve know-how oluşturdu. Şimdi bu birikimi finans sektöründe kullanmak istiyoruz."

 

BİNA TAMAMLAMA SİGORTALARI POTANSİYEL

Türkiye'nin en önemli gündeminin kentsel dönüşüm olması gerektiğini söyleyen Levent Uluçeçen, ülke şartları göz önünde bulundurulduğunda, kentsel dönüşüm için en gerçekçi yöntemin arsa payı karşılığı inşaat sözleşmeleri olduğunu belirtiyor.

Maher Sigorta dan bina tamamlama sigortası!

Bu sebeple hak sahipleriyle yükleniciler arasındaki güveni sağlayacak tek sektörün sigortacılık sektörü olduğunu vurgulayan Levent Uluçeçen, hak sahipleri „ lehine düzenlenecek bina tamamlama sigortalarıyla oluşturulacak güven ortamının, kentsel dönüşüm projelerine ivme kazandıracağını aktarıyor.

Levent Uluçeçen, "Kentsel dönüşüm projeleri hem arsa sahipleri hem yükleniciler açısından risk taşıyor. Sigorta şirketlerinin devreye girmesiyle riskler doğru şekilde yönetilebilecektir. Ayrıca bu projelerin finansmanı açısından da sigorta şirketlerinin sağladığı güven ortamı, kolaylaştırıcı bir faktör olacaktır" dedi.

Bina tamamlama sigortaları kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracak!


Geri Dön