29 / 03 / 2024

Bina tamamlama sigortası şartları!

Bina tamamlama sigortası şartları!

Tüketici Kanunu gereğince, Bakanlıkça projedeki konut adedi ya da projenin toplam bedeli kriterine göre belirlenecek büyüklüğün üzerindeki projeler için sigorta yapılması gerekiyor. İşte bina tamamlama sigortası şartları..



Bina tamamlama sigortası şartları!

Tüketici Kanunu gereğince, Bakanlıkça projedeki konut adedi ya da projenin toplam bedeli kriterine göre belirlenecek büyüklüğün üzerindeki projeler için satıcının ön ödemeli konut satışına başlamadan önce; kapsamı, koşulları ve uygulama esasları Hazine Müsteşarlığınca belirlenen bina tamamlama sigortası yaptırması veya Bakanlıkça belirlenen diğer teminat ve şartları sağlaması zorunlu oluyor.


Bina tamamlama sigortası kapsamında sağlanan tazminat, teminat ve benzeri güvenceler iflas veya tasfiye masasına dâhil edilemez, haczolunamaz, üzerlerine ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz konulamıyor.


27 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri yönetmeliği gereğince satıcının konut satışına başlamadan önce, konut adedi otuz ve üzerinde olan projeler için bina tamamlama sigortası yaptırması veya aşağıda belirtilen diğer teminat ve şartlardan en az birini sağlaması zorunlu oluyor. 


Yönetmelikte bina tamamlama sigortası şartları şu şekilde sıralanıyor;


Bina tamamlama sigortası şartları

MADDE 13 – (1) Bina tamamlama sigortasının kapsamı, koşulları ve uygulama esasları Hazine Müsteşarlığınca belirlenir.


(2) Bina tamamlama sigortası kapsamında sağlanan tazminat, teminat ve benzeri güvenceler iflas veya tasfiye masasına dâhil edilemez, haczolunamaz, üzerlerine ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz konulamaz.



Ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelik tam metni!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön