19 / 04 / 2024

Mahmud Abbas'tan İsrail'e yerleşim yeri tepkisi!

Mahmud Abbas'tan İsrail'e yerleşim yeri tepkisi!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail askerleri tarafından işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki Han el-Ahmer'de bedevilere ait ev ve ağılları yıkmak için düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.



Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail güçleri tarafından Doğu Kudüs'teki Han el-Ahmer'e yapılan saldırıyı kınadı. İşgal altındaki bölgede ev ve ağıl yıkılıyor.

Abbas, uluslararası kamuoyuna Filistin halkına karşı görevlerini yerine getirme çağrısında bulundu. Filistin Başkanı "Filistinlilerin topraklarını çalmayı" amaçlayan "İsrail işgal gücüne" karşı direnişini tebrik etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Doğu Kudüs'te yer alan Ayrım Duvarı'nın Batı Şeria tarafındaki kısmında Han el-Ahmer ve Ebu Nevvar bedevi topluluklarına giden yolları kapatmış olan İsrail askerleri, Ebu Nevvar'da yer alan 40 ev ve ağılı yıkmıştı.

Filistinliler, Han el-Ahmer'de bedevilere ait ev ve ağılları yıkan ekiplere tepki göstedi. İsrail askerleri, birçok Filistinliyi darbederken bazılarını da gözaltına almıştı.

İsrail'in yıkımlarla bedevileri göç ettirerek, Doğu Kudüs, Azariya ve Lut Gölü'ndeki (Ölü Deniz) Yahudi yerleşim yerlerini bağlamaya çalıştıkları düşünülüyor.


Geri Dön