29 / 03 / 2024

Maketten konut satışına sigorta güvencesi geldi!

Maketten konut satışına sigorta güvencesi geldi!

KONUT sektörünün büyük bir kısmını oluşturan sat-yap yani ön ödemeli konutlar tüketici lehine yeni düzenlemeler yapıldı. Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik dün Resmi Gazete'de yayınlandı.



KONUT sektörünün büyük bir kısmını oluşturan sat-yap yani ön ödemeli konutlar tüketici lehine yeni düzenlemeler yapıldı. 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Yasası'nda belirtilen ancak uygulama yönetmeliği olmayan düzenlemeler için dün Resmi Gazetede, Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik yayımlandı. 


Yönetmelikte en dikkat çeken nokta, 30 ve üzeri konut inşa edenlerin bina tamamlama sigortası yaptırma zorunluluğu oldu. Bunu yaptırmayanlar, banka teminat mektubu, hakediş sistemi veya bağlı kredi teminatlarından birini karşılamak zorunda olacak. Yönetmeliğe göre, tüketici sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahip olacak. Ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren 36 ayı geçemeyecek. 


Vatan 


Geri Dön