18 / 04 / 2024

maketten konut satış sözleşmesi

maketten konut satış sözleşmesi

Henüz proje aşamasında olan bir daire taraflar arasında yapılan maketten konut satış sözleşmesi ile alınabiliyor. Peki, bu sözleşme nasıl yapılır? Tarafların hakları nelerdir? İşte 6 soruda maketten konut satış sözleşmesi..

Maketten konut satışında yeni düzenleme!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile maketten konut satışında bazı düzenlemeler yapıldı..

Maketten satışlarda teminat şartı!

Yeni Tüketici Kanunu'na göre, maketten konut satışlarına bazı sınırlamalar getirildi. Yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle maketten konut satış sözleşmesi yapılamıyor. İşte, maketten satışlarda teminat şartı!

Maketten konut satış sözleşmesinde teslim tarihi!

Mesken satın almak isteyenler inşaat çalışmaları biten projelerden ev satın aldıkları gibi, henüz inşaat çalışmaları başlamamış veya devam eden projelerden de ev satın alabiliyor. Peki, maketten konut satış sözleşmesinde teslim tarihi nedir?

Maketten konut satışına sigorta güvencesi geldi!

KONUT sektörünün büyük bir kısmını oluşturan sat-yap yani ön ödemeli konutlar tüketici lehine yeni düzenlemeler yapıldı. Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik dün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Maketten konut satışında proje değişikliği yapılırsa ne olur?

Maketten konut satışı sözleşmesi imzalayan tüketicilerin hakları, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 46 ncı ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, maketten konut satışında proje değişikliği yapılırsa ne olur?

Maketten konut satış sözleşmesi nasıl yapılır?

Maketten konut satış sözleşmesi hakkında yapılan son yasal düzenlemeler, 27 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, yeni yönetmelik gereğince maketten konut satış sözleşmesi nasıl yapılır?

Ön ödemeli konut satışında ön bilgilendirme yükümlülüğü!

Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da taşınmazı tüketiciye devir etmeyi üstlendiği ön ödemeli konut satışında ön bilgilendirme yükümlülüğü de bulunuyor...

Maketten konut satışı hakkında yönetmelik bugün Resmi Gazete'de yayımlandı!

Maketten konut satışları ile ilgili yönetmelik bugün 29188 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, maketten konut satışı, sözleşmeler ve kampanyalı konut satışlarına ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte yönetmelik...

Maket üzerinden konut satışı nasıl yapılacak?

Maket üzerinden konut satışlarının bazı şekil şartlarına bağlı olarak yapılması gerekiyor. Peki, yeni Tüketici Yasaları ile maket üzerinden konut satışı sözleşmesi nasıl olacak? Maket üzerinden konut satışı nasıl yapılacak?

Maketten konut satışı yapılamayacak!

Tüketicinin korunmasını hedefleyen yeni kanunda, tüketici kredileri, kredi kartları ile ilgili sözleşmeler, kart üyelik aidatları, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri, ayıplı malların iadesi, abonelik sözleşmeleri gibi birçok alanda uygulanacak...

İnşaat ruhsatı almamış firmalar maketten konut satışı yapamayacak!

Tüketici sorunları için beklenen yeni Tüketici Kanunu yarın yürürlüğe giriyor. Yeni Tüketici Kanunu'nu tanıtan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, inşaat ruhsatı almamış hiçbir firmanın maketten konut satışı yapamayacağını söyledi...

Maketten satış yasası!

Yeni Tüketici Kanunu ile maketten satışa birtakım kısıtlamalar getirildi. 28 Mayıs 2014 tarihinde kanunun yürürlüğe girmesinden sonra maketten konut satışı nasıl yapılacak? İşte sorunuzun yanıtı...

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

Maketten konut satışı yapan şirketlere ceza yağdı!

Ticaret Bakanlığı, maketten ev satışında düzenlemelere uymayan şirketlere ceza yağdırdı. Toplam 23 milyon 930 bin TL ceza kesildi.

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Günümüzde birçok vatandaş maketten konut satın alırken çeşitli mağduriyetler yaşayabiliyor. Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal maketten konut satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları kaleme aldı.

Akif Hamzaçebi maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi...

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Ön ödemeli konut satışı ile ilgili düzenlemeler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da düzenlendi. Maketten ev alacakların arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı, kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olmasına dikkat etmesi gerekiyor.

Maketten konut satışıyla canı yananlar ne yapmalı?

Birçok ilde maketten ev alımına dayalı sorunların çözümü için vatandaşlar adliye koridorlarında beklemekte. Markalı konut projesi üreten bazı firmalar, birçok inşaat firmasından canı yanan vatandaşlardan bir kısmı ne yapacağını bilmeden, da hukuki süreçlerin bir an evvel sonuçlanmasını bekliyor...

Maketten konut satışlarına Meclis incelemesi!

Maketten konut satışları yeniden Meclis gündeminde yer aldı. Meclis'te kurulan Ön Ödemeli Konut Satışlarını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı.

Maketten konut satışına 8’li önlem paketi!

Ticaret Bakanlığı maketten konut satışında mağduriyeti engellemek için 8 maddelik çözüm paketi oluşturup Meclis’teki komisyona sundu...

Maketten konut satışına Meclis takibi!

Meclis, devremülk ve devre tatilden sonra maketten konut satışıyla ilgili şikayetler için alt komisyon kurdu.

TBMM Dilekçe Komisyonu 'Maketten konut satışı'nı araştıracak!

TBMM Dilekçe Komisyonu, "Maketten satışı" yapılan gayrimenkullerle ilgili yaşanan sorunlara çözüm için alt komisyon kuracak...

Reasürans desteği maketten konut satışlarını hızlandıracak!

Yurt içi reasürans kapasitesini artırmak için Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulması için hazırlıklar yapılıyor. Doğa Sigorta CEO’su Kırmızı, reasürans desteğinin gelmesiyle maketten konut satışlarının hızlanacağını söyledi...

maketten konut satış sözleşmesi Haberi

maketten konut satış sözleşmesi

Konut satışları, inşaat çalışması bitmiş bir proje üzerinden gerçekleşebildiği gibi, inşaatı hiç başlanmamış veya tamamlanmamış projeler üzerinden de gerçekleşebiliyor. Henüz proje aşamasında olan daire satışları yapılan sözleşmelerle gerçekleşiyor.


Söz konusu sözleşme maketten konut satış sözleşmesi olup; Maketten konut satış sözleşmesi esasları, Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Peki, maketten konut satış sözleşmesi nedir? Maketten konut satış sözleşmesi nasıl yapılır? Maketten konut satış sözleşmesi imzalayanların hakları nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı;


1- Maketten konut satış sözleşmesi nedir?

Ön ödemeli konut satış sözleşmesi olarak da bilinen maketten konut satış sözleşmesi tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


2- Maketten konut satış sözleşmesi...