29 / 03 / 2024

MAKYOL - Etiler Turizm Merkezi 2010'da faaliyete geçecek

MAKYOL - Etiler Turizm Merkezi 2010'da faaliyete geçecek

İstanbul'un en yeni 5 yıldızlı oteli yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiyor



Dünya kenti İstanbul'un en prestijli turizm yatırımlarından biri olacak proje, MAKYOL İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Adnan ÇEBİ tarafından tanıtıldı.

Turizm potansiyeline karşın konaklama imkânları kısıtlı kalan İstanbul'a yeni bir 5 yıldızlı otel geliyor. Türkiye'nin en büyük turizm yatırımcıları arasında yer alan MAKYOL İnşaat tarafından yapımı sürdürülen `MAKYOL - Etiler Turizm Merkezi' 2010 yılında faaliyete geçecek. MAKYOL İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Adnan ÇEBİ, projenin yatırım maliyetinin 150 milyon dolar bulacağını söyledi. ÇEBİ, İstanbul'un artan turizm potansiyeline dikkat çekerek, "Önümüzdeki yıllarda artacak talep yatırımın geri dönüşünü hızlandıracaktır" dedi.

Adnan ÇEBİ, "Dünya kenti İstanbul, fuar ve kongre merkezi olma yolunda ilerliyor. Kaliteli ve standartlara uygun turizm merkezlerine olan talep hızla artıyor. Buna mukabil var olanların sayısı yetersiz kalıyor. Haliyle İstanbul, otel yatırımcılarını cezbeden bir şehir olma özelliğini koruyor" dedi. Etiler Turizm Merkezi'nin işletmesi için küresel turizm markalarıyla temaslarının devam ettiğini söyleyen ÇEBİ, ekonomik açıdan verimlilik sağlayacak her bölgede, özellikle şehir otelciliği alanında turizm yatırımlarına devam edeceklerini kaydetti.

Çevreci Projede Trijenarasyon Sistemi Bulunuyor

Yaklaşık 65 bin m2 brüt inşaat alanı olan otel, 260 oda ve 24 adet "Long Stay" suit ile konukların hizmetinde olacak. `MAKYOL - Etiler Turizm Merkezi' toplantı salonları ve "Home Office" hizmet alanlarıyla da iş dünyası için bir cazibe oluşturacak.

Projede ayrıca, restoranlar, "Cafe Bar Lounge", SPA merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. 350 araçlık otopark ve yeni bağlantı yolları ulaşımı kolaylaştırıyor. Trijenarasyon sistemi ise yapının enerji ihtiyacının büyük bir kısmını çevreci bir anlayışla karşılayacak.

Etiler'in Dokusuna Uygun Mimari

MAKYOL - Etiler Turizm Merkezi'nin taşıyacağı mimari özelliklerle İstanbul'un modern yüzü olacağını söyleyen proje mimarı Emre AROLAT, "Kentin pek çok yerinde olduğu gibi "sonradan meşrulaştırılarak" gelişmiş olmasına karşın Etiler, sosyolojik katmanların birbirine yakınlığı ve büyümenin önemli ölçüde planlanabilmiş olması sebebiyle oldukça homojen bir yapı örüntüsüne sahip. Ne son on yılda yaşanan "turistikleşme", ne de yine son döneme mahsus olan yoğun "ticarileşme", bu homojeniteyi pek bozamadı. Etiler'de yapılar birkaç yeni istisna dışında birbirlerinden büyük ölçüde ayrışmıyor. Topografyanın değişkenliği ve her noktada farklılaşan perspektif algıları, yapıları birbiri üzerine adeta yapıştırıyor ve özdeş "organik yığınlar" oluşturuyor" dedi. 

Projenin mimarisinin bölgenin dokusunu bozmayacak şekilde tasarlandığını anlatan AROLAT, "Turizm emsal koşullarının bir getirisi olarak çevredeki yapı ölçeğini bir ölçüde değiştirse de, sözünü ettiğim homojen kontekst ile kavgalı olmayacak, aksine onu yeniden yorumlayarak içerecek ve bulunduğu ortama yabancılaşmayacak bir kitlenin araştırılması, tasarımın ana girdisini oluşturdu" dedi. 

Semtin TEM otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet köprüsü gişeler bölgesiyle sonlanan kuzey ucunda konumlanan `MAKYOL - Etiler Turizm Merkezi' arsası, bir ucundan diğerine yaklaşık 16 metrelik kot farkı ile çeşitli seviyelerden ulaşım olanakları veriyor. Çevresindeki yolların mevcut hallerinin oluşturduğu aşırı diklik ve sıkışıklık sorunlarının, bu bölge için hazırlanan yeni güzergah planları ile giderileceği öngörülmekte. Otoyol bağlantı noktası da bu düzenleme ile rahatlayacak ve trafiğin kesintisiz bir biçimde akması sağlanacak.  

MAKYOL - Etiler Turizm Merkezi 2010 yılında hizmete girecek

MAKYOL İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Üst Yöneticisi (CEO) Adnan Çebi, 2010 yılında hizmete girecek MAKYOL-Etiler Turizm Merkezi'nin 150 milyon dolar yatırımla hayata geçirileceğini bildirdi.

Çebi, projeye ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında, İstanbul'un artan turizm potansiyeline dikkati çekerek, "Önümüzdeki yıllarda artacak talep, yatırımın geri dönüşünü hızlandıracaktır" dedi.

Kaliteli ve standartlara uygun turizm merkezlerine olan talebin hızla arttığı İstanbul'un otel yatırımcılarını cezbeden bir şehir olma özelliğini koruduğunu belirten Çebi, Etiler Turizm Merkezinin işletmesi için küresel turizm markalarıyla temaslarının devam ettiğini söyledi.

Çebi, ekonomik açıdan verimlilik sağlayacak her bölgede, özellikle şehir otelciliği alanında turizm yatırımlarına devam edeceklerini kaydederek, 2010 yılında hizmete girecek projenin, 150 milyon dolar yatırımla hayata geçirileceğini bildirdi.

Verilen bilgiye göre, yaklaşık 65 bin metrekare brüt inşaat alanı olan otel, 260 oda ve 24 adet süitten oluşacak. Toplantı salonları ve "home office" hizmet alanlarına da sahip olacak otelde restoranlar, SPA merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzu bulunacak.

Elektrik üretimi, ısıtma ve soğutmanın aynı anda yapıldığı trijenerasyon sistemine sahip olacak yapının enerji ihtiyacının büyük bir kısmı çevreci bir anlayışla karşılanacak.
AA


Geri Dön