28 / 03 / 2024

Makyol Gayrimenkul'de hedef 2018'i yüzde 20 ciro artışıyla bitirmek!

Makyol Gayrimenkul'de hedef 2018'i yüzde 20 ciro artışıyla bitirmek!

Makyol’un Gayrimenkulden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu, 2018 yılı içerisinde Makyol Yaşam ve Makyol Santral’in yatırım miktarlarının yüzde 60’ı kadar bir satış cirosuna ulaştıklarını söyledi.



Yarım asırlık tecrübesiyle gayrimenkul sektörüne yeni bir bakış açısı kazandıran Makyol’un Gayrimenkulden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu, Beylikdüzü’nde teslimlerin yapıldığı Makyol Yaşam projesi ve Bahçeşehir’de inşaatına devam edilen Makyol Santral projesine ilişkin açıklamalar yaptı. 

Kemal Şahismailoğlu, Makyol’un 50 yılı aşkın süredir Türkiye’nin taahhüt alanında faaliyet gösteren sayılı markalarından biri olduğunu ve dünyanın en büyük 250 uluslararası taahhüt şirketi arasında yer alarak globalleştiğini belirterek, şu açıklamaları yaptı;

“Taahhüt alanında elde ettiğimiz deneyimi, inşaat ve gayrimenkulün faaliyet alanlarına aktararak mevcut portföyümüzde yer alan kendi arazilerimiz üzerine projeler inşa etmeye başladık. Makyol Gayrimenkul olarak ilk etapta Etiler’deki İTÜ Konutları’nı ve sonrasında da Bodrum’daki Doria Evleri’ni inşa ettik. Ardından Le Meridien İstanbul Etiler, Mövenpick İstanbul Levent ve Bodrum’daki Doria Hotel Bodrum’u ülkemize kazandırdık. Bu süreçte Beylikdüzü’nde ilk markalı konut projemiz Makyol Yaşam’ı sahiplerine teslim ettik ve yaşama açtık. Ardından ikinci projemizi Bahçeşehir’de Makyol Santral adıyla inşa etmeye başladık. Makyol Santral’i, 2019 yılının ikinci çeyreğinde bitirerek teslim etmeye başlayacağız. Dolayısıyla gelecek yıl İstanbul’un farklı ilçelerinde kendi arazilerimiz üzerinde yeni proje imkânlarını değerlendireceğiz. 

Beylikdüzü’nde 180 milyon TL yatırımla inşa ettikleri ve yaşamın başladığı ilk markalı konut projeleri Makyol Yaşam’da yüzde 95 doluluk oranına ulaştıklarını dile getiren Kemal Şahismailoğlu, şunları söyledi;
“Sahip olduğumuz deneyim ve bilgi birikimi sayesinde hızlı bir şekilde 464 daireden oluşan projenin inşasını tamamlarken bir yandan da Makyol güvencesiyle satışlarımızı sürdürdük. Bugün için ağırlıklı olarak oturumcuların tercih ettiği ve yüksek oranda prim yapan Makyol Yaşam’ın 84 birimlik alışveriş ve yaşam meydanı da, hepimizi yakından tanıdığı markalardan oluşan bir karmayla hayata geçmeye başladı. Bunun yanı sıra kamuya açık olarak tasarladığımız Makyol Yaşam Parkı’nı da geçtiğimiz aylarda açarak halkın kullanımına sunduk.” 

Makyol Gayrimenkul de hedef 2018 i yüzde 20 ciro artışıyla bitirmek!

“İnşası devam eden bir diğer yatırımımız, Dünyaca ünlü mimarlık ofisi Roy Higgs Mimarlık tarafından projelendirilen Makyol Santral, yaklaşık 200 milyon TL yatırımla toplam 16 bin 906 metrekare arazi üzerine 1+1, 2+1 ve 3+1 formatlarda 5 blokta 407 daire, 9 villa ve ticari alanlardan oluşan ve adeta ustalık eserimiz diyebileceğimiz bir proje” diyen Kemal Şahismailoğlu, Bahçeşehir ve Esenyurt’un sürdürülebilir bir gelişim içinde olduğuna dikkat çekerek Makyol Santral’in böylesi önemli bir konumda yer aldığını vurguladı. Kemal Şahismailoğlu, sözlerine şöyle devam etti: 

“Makyol Santral, daha çok oturum amaçlı olarak tercih edilen bir proje. Bu şekilde tercih edilmesinde hem TEM Otoyolu ve D100 Karayolu gibi iki önemli ulaşım aksına olan yakınlığı hem de çevresindeki eğitim, sağlık ve alışveriş merkezlerinin çokluğu büyük bir role sahip. Bunların yanı sıra; Makyol Santral bünyesinde yer alan sağlıklı yaşam ve spor alanları ile barbekü alanlarından cep sinemasına, özel tasarlanmış etkinlik ve kutlama alanlarından sakin çalışma alanlarına kadar çeşitli sosyal olanakların bulunması, konut alıcısının tercihlerinde büyük bir etkiye sahip. Bunlara ek olarak proje kapsamında 16 bin metrekare kiralanabilir çarşı alanı, bistro café, restoran, kahve evi, market, gurme house, kuru temizleme & lostra, fırın, kuaför vb. alanları da Makyol Santral’i, bölgenin en sosyal ve yaşanabilir projesi olarak öne çıkarıyor. 2019 yılının ikinci çeyreğinde teslim edeceğimiz Makyol Santral’de lansmanın ardından geçen 10 aylık süreçte yüzde 55’lik bir satış oranına ulaştık. Hedefimiz, projeyi tamamlayıp sahiplerine teslim ederek bu bölgeye de Makyol imzasını atmış olmak.”

2018 yılında, Makyol Yaşam ve Makyol Santral’in yatırım miktarlarının yüzde 60’ı kadar bir satış cirosuna ulaştıklarını belirterek, bu yıl ise satışların ağırlıklı olarak inşaatı devam eden Makyol Santral projesinden gerçekleştiğini dile getiren Kemal Şahismailoğlu, şunları ifade etti; 

“Öncelikle Makyol Yaşam’dan ev sahibi olanlar ve yaşamaya başlayanların büyük bir kısmı, Makyol güvencesini ve inşaat kalitesini deneyimledikten sonra ya Makyol Santral’deki fırsatlardan faydalanmayı tercih ettiler ya da Makyol Santral için birer referans noktası haline geldiler.  Bunun da en önemli sebebi Makyol Yaşam’dan ev sahibi olanlara, aradan geçen zaman zarfında neredeyse yüzde 100 kazandırmış olmamızdır. Bu çerçevede yılbaşından bu yana Makyol Santral’den ev sahibi yapacak birçok kampanya düzenledik, Emlak Konut’un kampanyalarına dâhil olduk ve yıl son çeyreğini kapsayacak yepyeni bir kampanya hazırlığı içindeyiz. Makyol Gayrimenkul olarak 2018 yılını geçen yıla oranla yüzde 20 ciro artışı ile bitirmeyi hedefliyoruz.”


Geri Dön