19 / 04 / 2024

Malatya 2. Ordu'nun tamamen yeşil alan olması talep edildi!

Malatya 2. Ordu'nun tamamen yeşil alan olması talep edildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, "2. Ordu'nun tamamen yeşil alan olmasını talep ettik. Çakmak Kışlasıyla ilgili çalışmalarımız hala devam ediyor" dedi.



Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri alanların kent merkezleri dışına çıkarılmasına ilişkin, "2. Ordu'nun tamamen yeşil alan olmasını talep ettik. Çakmak Kışlasıyla ilgili çalışmalarımız hala devam ediyor." dedi.


Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından silahlı kuvvetler içerisine sızan çetelerin, askeri imkanları ve alanları kullanarak darbe girişimine ve ülkeye ihanetine şahit olduklarını söyledi.


Bu alanların şehir merkezinde kalmasının da şehirler için ne kadar zararlı olduğunun ortaya çıktığını ve bunun tartışma konusu olduğunu aktaran Ahmet Çakır, "Bu alanların şehir dışına çıkmasıyla ilgili genel bir görüş ve eğilim var. Bunu Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milli Savunma Bakanımız da zaman zaman ifade ettiler. İlimiz genelinde 8 farklı noktada, genelde merkezde kalmış askeri alanlar var. Bunların en acil olanlarının belli bir alana toplanması noktasında daha önceden de görüşlerimiz, yazışmalarımız vardı. Bununla ilgili çalışmalar yürütülüyordu. 15 Temmuz'dan sonra bunun hızlanacağı bir fırsat ortaya çıktı." diye konuştu.


- "Yeşil alan olmasını talep ettik"

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, şu ana kadar yaptıkları çalışma ve hazırlıkları, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve milletvekilleriyle Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı ziyaret ederek, bu alanlarla ilgili düşüncelerini ve taleplerini ilettiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:


"Bunların başında 2. Ordu'nun şu an mevcut yeri ve özellikle Çakmak Kışlası'nın daha acil olduğunu ifade ettik. Yine Altay Kışlası içerisinde bazı düzenleme taleplerimizi de ilettik. Bakanımızın görevlendirmesiyle inşallah müsteşarla arkadaşlarımız hazırlıklarını yapacaklar. Bunu yapacağımız toplantılarla belirli bir noktaya getireceğiz. 2. Ordu'nun tamamen yeşil alan olmasını talep ettik. Çakmak Kışlasıyla ilgili çalışmalarımız hala devam ediyor. Oranın yeşil alan olması, kamu alanlarının taşınmasını 4 ya da 5 okulun o alana taşınmasını istedik. O bölgenin bir kısmında da kentsel dönüşümü gerçekleştirebilecek bir alan olarak değerlendirilmesini düşünüyoruz."


Ahmet Çakır, kentteki havaalanını taşınmasıyla ilgili soruya ise "Şu anda atış alanı olarak kullanılan Eski Malatya'daki alana taşınması arzumuz vardı. Ama oradaki pist uzunluğu düşük, biraz hazine arazileriyle takas yapılarak oranın genişletilmesi gerekiyor. Bunun üzerinde çalışılması gerekiyor. Bir çalışma var ama şu anda bununla ilgili bir kamuoyu beklentisi de oluşturmamak gerekiyor. Bunun bir altyapı ve çalışma olarak gerçekleşmesi gerekiyor. Biz de bunu dikkate alarak, 100 bin ölçekli alanda ziraat okulu ve atış alanının olduğu nokta sivil havaalanı olarak planlara işletildi. Bunlar orta ve uzun vadeli çalışmalar." yanıtını verdi.


AA


Geri Dön