18 / 04 / 2024

Malatya Arena Stadı’nın çatı kaplamasında sona gelindi!

Malatya Arena Stadı’nın çatı kaplamasında sona gelindi!

Malatya Arena Stadı’ndaki çalışmalar Ramazan ayında da aralıksız sürerken çatı kaplamasında son aşamaya gelindi. Devasa stat, tamamlandığında kayısıyı andıracak.



Yapımı aralıksız bir şekilde devam eden Malatya Arena Stadı’nın çatı kaplamasında son aşamaya gelinirken, yüklenici firma Ramazan ayı olmasına rağmen normal mesaisini devam ettireceğini açıkladı. Yapımına 2012 yılında başlanan stat ikinci kez ihale edilmiş, yüklenici firma işi alır almaz 187 elemanla çalışmalara başlamıştı. Stattaki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği, son olarak çatı montajında ince sac blokların yerleştirilmesi işlemine geçildiği ifade edildi.


Bu ayın sonuna kadar çelik konstrüksiyon işini tamamlamayı planladığı öğrenilen yüklenici firmanın daha sonra dış panel kaplamasına geçeceği belirtildi. Arena Stadı’nda tribün koltuklarının montajına ise temmuz ayında başlanacağı ifade edildi.Bu arada yüklenici firma yetkililerinin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı’ya Ramazan ayında da normal mesailerini sürdüreceklerini ilettiği öğrenildi.


26 loca, 86 lavabo, 25 giriş çıkış kapısı, çok amaçlı alış veriş merkezleri, mağazalar ve bin 400 araçlık otoparktan oluşacak devasa stat, tamamlandığında kayısıyı andıracak. 




Malatya Gerçek


Geri Dön