25 / 04 / 2024

Malatya Beydağı Tabiat Parkı’nın inşası başladı!

Malatya Beydağı Tabiat Parkı’nın inşası başladı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi İnderesi Mevkii’nde bulunan ve Jandarma İl Komutanlığı tarafından hayata geçirilecek tabiat parkın inşası başladı.



Malatya Büyükşehir Belediyesi İnderesi Mevkii’nde bulunan ve Jandarma İl Komutanlığı tarafından hayata geçirilecek tabiat parkın çalışmaları başladı. 900 dönümlük alanda yapılacak dev projenin inşasına başlandı. 

Etap etap inşa edilecek Beydağı Tabiat Parkı’nda ilk olarak yollar açılıyor. Dolgu ve kazı çalışmalarının sürdüğü parkın içi İnönü Üniversitesi ile yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan proje hayata geçiriliyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkanı Hacı Uğur Polat, Beydağı Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulundu. 

Polat, “Beydağı Tabiat Parkı 900 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Beylerderesi 1320 dönümlük bir alan. Malatya’mızın çok büyük parklarla ve yeşil alanlarla çevrelenmesi Malatya için büyük bir avantaj. Beydağı tabiat parkı toplamda 900 dönüm. Bu parkımızı etaplar halinde Malatya’mızın hizmetine sunacağız. İnşallah çok kısa bir zaman içerisinde 1. Etap çalışmaları kapsamında 100 dönümlük alanı hizmete sunmuş olacağız. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettirerek 900 dönümlük alanın tamamını hizmete açacağız.” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön