28 / 03 / 2024

Malatya İnönü Stadı'nın yıkım ihalesi yapıldı!

Malatya İnönü Stadı'nın yıkım ihalesi yapıldı!

Malatya İnönü Stadı, millet bahçesine dönüştürülmesi için yıkılacak. Stadın ihalesi gerçekleşti. ihaleyi 2 milyon 200 bin TL teklif veren Gülten Alagaş kazandı.



Malatya'da 1970 yılında yapılan Malatya İnönü Stadı yeni stadın hizmete alınmasıyla atıl durumunda kalmıştı. Stat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatını verdiği 'Millet Bahçesi' projesi ile yeniden hayat buluyor.

Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında eski stadın Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi için protokoller imzalanmış ve ihale süreci başlatılmıştı. Millet Bahçesi ile ilgili proje hazırlıkları başlayan stat için yıkım ihalesi yapıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, stadın yıkımı Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. 

Battalgazi İlçesi Uçbağlar Mahallesinde 3 bin 996 ada ve 17 nolu parsel üzerinde yer alan İnönü Stadyumu, Kapalı Spor Salonu, Turgut Özal Kamp Merkezi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası, Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ek binasının ihalesi açık artırma usulüyle gerçekleşti. 

Büyükşehir Belediyesi Beydağı toplantı salonunda gerçekleştirilen ihaleyi; 2 milyon 200 bin TL teklif veren Gülten Alagaş kazandı. Eski stat yerine yıkım sonrası, içerisinde yaşam alanlarının da olduğu Millet Bahçesi Projesi yapılacak.


Geri Dön