25 / 04 / 2024

Malatya Kuzey Çevreyolu inşaatı TBMM gündeminde!

Malatya Kuzey Çevreyolu inşaatı TBMM gündeminde!

Malatya Kuzey Çevreyolu inşaatının durumu TBMM'de konu oldu. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Malatya Kuzey Çevreyolu inşaatı TBMM gündeminde!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Kuzey Çevreyolu inşaatının durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

Ağbaba önergesinde "Şehir trafiğini aksatmamak amacıyla yerleşim yerlerinin dışından geçirilen çevreyolları pek çok şehirde uzun yıllar önce yapılmasına rağmen Malatya ilinde geçtiğimiz yıl yapımına başlanmıştır. Malatya Kuzey Çevre Yolu’nun toplam uzunluğu 53,6 km olup Darende Gölbaşı kavşağından başlayarak Pütürge yol ayırımından Malatya-Elazığ yoluna bağlanan bağlantı yoludur. Proje tamamlandığında Doğudan, Batıya ve Güneye gidecek olan transit taşıt trafiği Malatya Şehir içerisine girmeden kesintisiz devam edeceğinden zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanacaktır. Bu güzergâh üzerinde 14 adet farklı seviyeli Kavşak, 28 adet Altgeçit, 3 adet DDY Geçit ve 4 adet hidrolik köprü bulunmaktadır. Malatya Kuzey Çevre Yolu Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 18.03.2016 tarihinde ihale edilmiş olup ihale bedeli 183.440.330 TL’dir. İhale aşamasında işin bitim tarihi 10.03.2020 olarak belirlenmiştir." bilgilerine yer verdi.

28 Mayıs 2017 tarihinde Akçadağ yol ayrımında düzenlenen Kuzey Çevre Yolu’nun temel atma töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın karayolları genel müdürü ve müteahhit firma yetkilisini de kürsüye çağırarak Kuzey Çevre Yolu’nun normal şartlarda 10 Mart 2020’de bitirileceğini ancak MalatyalIların uzun yıllar beklediklerini bu nedenle bitim tarihinin erkene alınarak 2019 Ağustos ayı olmasını istediğini, genel müdür ve firma yetkilisinden yeni tarihin sözünü aldığını belirten Ağbaba bu çerçeveden hareketle 4 soru sordu.

Ağbaba'nın soruları
1- Malatya Kuzey Çevreyolu’nda 1 Mart 2018 tarihi itibariyle Kuzey Çevre Yolu’nda kaç km ilerleme sağlanmıştır?

2- Bugüne kadar yapılan altgeçit, DDY geçidi, Hidrolik köprü var mıdır? Yok ise ne zaman yapılması planlanmaktadır?

3- Kamuoyunda Kuzey Çevreyolu’nda hiçbir ilerleme olmadığı, bu şekilde gidilir ise çevreyolunun yıllarca bitirilemeyeceği konuşulmaktadır? Aksaklıklarla ilgili bakanlığınıza ulaşan raporlar var mıdır?

4- Kuzey çevreyolu temel atma töreninde açıkladığınız üzere 2019 yılı Ağustos ayında bitirilecek midir? Şayet bitirilmeyecek ise yine temel atma töreninde yaptığınız konuşmada “Yapamayacağımız şeyin sözünü vermiyoruz” Cümleniz ile ilgili düzeltme yapmayı düşünüyor musunuz?

 


Geri Dön