23 / 04 / 2024

Malatya Yazıhan’a atlı spor kompleksi müjdesi!

Malatya Yazıhan’a atlı spor kompleksi müjdesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Yazıhan ilçesinde 48 dönüm alanda Atlı Spor Kompleksi projesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılması ile ilgili madde kabul edildi.




Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi,  Ocak ayı toplantısını 17 Ocak Salı günü yaptığı II. Birleşimle tamamladı. Meclis Toplantı Salonu’nda saat 14.00’de yapılan toplantıya Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlık etti.

Meclis toplantısında ilk olarak 11 Ocak 2017 tarihinde yapılan toplantının karar özeti okunarak kabul edilirken, Darende İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nın yazısına istinaden Büyükşehir Meclis Üyesi Durmuş Doğan'ın istifa ettiği, yerine ise Orhan Ormancı'nın getirildiği, meclis bilgisine sunuldu.

 

Engelliler için ortak proje


Büyükşehir Meclisi, Arapgir’de yaşayan engelli vatandaşlar için önemli bir karar aldı.  Beyazay Derneği Arapgir Şubesinden eğitim alan bedensel, zihinsel, yaygın gelişimsel ve özel öğrenme güçlüğü olan engelli çocukların okula gidiş gelişlerinin bir araçla sağlanması için Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje yapılması talebi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Yazıhan’a Atlı Spor Kompleksi


Meclis toplantısında,  Yazıhan ilçesinde 48 dönüm alanda Atlı Spor Kompleksi projesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılması ile ilgili madde kabul edilirken,  MAŞTİ'nin doğu ve batısında yer alan toplam 150 araç kapasiteli otopark alanının,  Esenlik Şirketine 5 yıllığına kiraya verilmesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

 

İmar maddeleri


Gündemde bulunan imar ağırlıklı diğer maddelerin bir kısmı görüşülerek karar alınırken, bir kısmı ilgili komisyonlara havale edildi, bir kısmı ise Şubat ayı Meclis toplantısında görüşülmek üzere ertelendi.

 

Şubat Ayı Toplantısı


Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat Ayı toplantısını, 8 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.



Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön