27 / 04 / 2024

Malatya Yeşilyurt'taki afet konutları yükseliyor!

Malatya Yeşilyurt'taki afet konutları yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Toplu Konut İdaresi tarafından inşae dilecek olan 8 bin 799 konutun inşası tam gaz sürüyor.



Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenmiş olan toplamda 11 şehirde konutları yıkılan ya da ağır hasar görenlerin barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen söz konusu depremlerden etkilenen şehirler arasında yer alan Malatya ilinin Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde de etaplar halinde afet konutları yükseliyor.

Paylaşılan detaylara göre, Mart ayında temellerin atılmış olduğu bölgede 6 etapta hayata geçirilecek olan 8 bin 799 konutun bir kısmının kaba inşaatı tamamlandı.

Malatya Yeşilyurt taki afet konutları yükseliyor!

"Örnek dairemizi hazırlıyoruz"

Şantiye şefi inşaat mühendisi Suat Sezen, Anadolu Ajansı muhabirine konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada afet konutlarının yapımını hızla sürdürdüklerini dile getirdi.

Verilen detaylara göre, yaşanan depremden sonra bulundukları bölgede temel çalışmalarına başladıklarını anımsatan Şantiye şefi inşaat mühendisi Suat Sezen,  sorumluluk alanlarında 3 etap olarak 3 oda 1 salon büyüklüğünde 736 konut inşa edeceklerini belirtti.


Geri Dön