25 / 04 / 2024

Malatya Yeşilyurt'taki deprem konutları 6 ayda tamamlanacak!

Malatya Yeşilyurt'taki deprem konutları 6 ayda tamamlanacak!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt'ta inşa edilen deprem konutlarının 6 ay içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.



Malatya Yeşilyurt'ta inşa edilen deprem konutlarının yapımı aralıksız devam ediyor. Malatyasonsöz'de yer alan habere göre; AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, deprem konutlarının inşa edildiği şantiyeyi ziyaret ederek çalışmalardaki son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. Deprem konutlarının inşasına yönelik açıklamalarda bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘afet olur’ raporu sonrasında 20 Nisan’da çalışmaların başladığını dile getirdi. 21 Nisan'da hızlı bir şekilde yer teslimlerin yapıldığını söyleyen Çınar, “Burada toplam 22 bloktan oluşan 499 afet konutları hızlı bir şekilde yükseliyor” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise geçtiğimiz yıl Ocak ayında meydana gelen depremin yaralarının hızla sarıldığını dile getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut ile konut inşaatların hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Hasar alan evlerin tespit edildiğini söyleyen Çalık, “Vatandaşlarımızın açıkta kalmaması için, ayni ve nakdi yardımların yapıldığı önemli bir süreç yaşadık. Bunların yapılmasından hemen sonra çadır ve konteynerler dağıtıldı. Şimdi evlerimizi teslim etme zamanı. Yeşilyurt’ta 4K sitesi, Cenk ve Ada Apartmanları sakinlerimizin evlerinin yıkılmasından sonra vatandaşlarımız yerlerinde dönüşüm istediler. Bundan dolayı uzun bir süre yerinde dönüşüm için görüşmelerimizi yaptık ama yer imar nedeniyle müsait değildi. Bu vesileyle Yeşilyurt’un, Yakınca’nın en güzel yeri afetzede vatandaşlarımıza ayrıldı. Yerinde olamıyorsa, Malatya’nın en güzel yerinde depremzedelerimize evlerini yapmak için çalışmalarımızı yaptık. 2+1 ve 3+1 olmak üzere 499 konut yapıyoruz. 22 bloktan oluşan evlerimizin 7 bloğu 3+1, 15 bloğu ise 2+1 olarak planlanıyor” şeklinde konuştu. 

Malatya Yeşilyurt taki deprem konutları 6 ayda tamamlanacak!

Yatay mimari anlayışına sahip

Yeni bir yaşam merkezinin yaratıldığını söyleyen Çalık, şu açıklamalarda bulundu: 

“Mutlaka yeşil alana ihtiyacımız var. 14 bin 130 metrekare yeşil alan bu bölgemizde ayrıldı. Bunun yanında 3 tane çocuk oyun parkımız olacak. Okullarımız hemen sitenin yanında yer alıyor. Cami eksikliği vardı, bu bölgeye bir camimizi de kazandıracağız. Yatay mimariyle inşa edilen tüm şehre ve bölgeye örnek olacak yeni bir mekân inşa ediliyor. Zemin artı 4 ve 5 olacak şekilde yeşil alanı, sosyal donatı ile, çocuk oyun alanlarıyla, camimizle ortaya çıkacak.Bu yılın Aralık inşaatın bitmesi öngörülüyor. Biz, müteahhit firmamızın 6 ayda bu işleri bitirmesini istiyoruz”

Kaynarca Mahallesinde 126 adet deprem konutun inşaat alanında inceleme yapan Çalık, depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için yeni çalışma yaptıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Kaynarca için yeni bir yerleşim bölgesi yapıldığını aktaran Milletvekili Çalık, Kaynarca’ya 10 bloktan oluşacak şekilde 126 konutun inşa edildiğini söyleyerek  “2 çocuk parkımız, yeşil alanımız var. Okulumuz, camimiz, gençlik merkezimiz ile birlikte tam bir yaşam merkezi olacak. Bu yaşam merkezlerimiz geriye doğru genişleyerek, yeni hizmetlerle yeni bir merkez haline gelecek. Yapılacak hizmetlerle birlikte burası bir cazibe merkezi olacak. Biz, buranın cazibe merkezi olmasını çok önemsiyoruz. 126 konutumuzun olduğu bölgenin inşaat ihalesi doğalgaz olmadan yapılmış, gerekli görüşmeleri yaptık. Melekbaba-Kaynarca arasındaki yolu Yeşilyurt Belediye Başkanımız 6 ay içerisinde tamamlayacak. Var olan aksaklıklar ortadan kaldırıldıktan sonra evler bittiğinde 6 ay içerisinde doğalgazımız bu bölgeye getirilmiş olacak” dedi.

Malatya'da 678 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi!


Geri Dön