27 / 04 / 2024

Malatya'da 88 bin 507 vatandaş imar barışından faydalandı!

Malatya'da 88 bin 507 vatandaş imar barışından faydalandı!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışıyla 88 bin 507 vatandaşın sıkıntısını çözdüklerini söyledi...



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Malatya Büyükşehir Belediyesi'nini yanında düzenlenen mitingdeki halka hitabında, eski stadın olduğu yere millet bahçesi yapmak için kolları sıvadıklarını, yakında yapım çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Malatya Şehir Hastanesinin de içinde bulunduğu 9'u hastaneden oluşan toplam 49 sağlık tesisini şehre kazandırdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 300 yataklı Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin yapımında sonlara gelindiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, 150 yataklı Malatya Onkoloji Hastanesinin de yapımında yarıya gelindiğine değinerek, 100 yataklı Doğanşehir Devlet Hastanesiyle 11 sağlık tesisinin yapımının sürdüğünü söyledi. 

Battalgazi'ye 300 yataklı bir devlet hastanesi yaptıklarını, ihalesinin tamamlandığını en kısa sürede inşaatına başlanacağını belirten Erdoğan, 150 yataklı Malatya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesiyle birlikte toplam 21 adet sağlık tesisinin plan, proje ve ihalesinin devam ettiğini ifade etti. 

"İmar barışıyla 88 bin 507 vatandaşın sıkıntısını çözdük"

Erdoğan, Malatya'da 100 milyonluk bir yatırımla dünyada tek Karaciğer Enstitüsünü kurduklarına dikkat çekti. Erdoğan, Malatyalı ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, yaşlılara, engellilere 2 milyar kaynak aktardıklarını söyledi.

Erdoğan, Malatya'da  TOKİ  vasıtasıyla 12 bin 163 konut projesini hayata geçirdiklerini ifade ederek, imar barışıyla 88 bin 507 vatandaşın sıkıntısını çözdüklerini vurguladı.


Geri Dön