18 / 04 / 2024

Malatya'da ağır hasar alan binadaki daireler boşaltılıyor!

Malatya'da ağır hasar alan binadaki daireler boşaltılıyor!

Malatya merkezindeki Sivas Caddesi'nde yer alan 6 katlı apartmandaki depremzedelerin taşınma masrafları, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor...



Malatya'da, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören bir binada ikamet eden vatandaşlar dairelerini boşaltmaya başladı.

Malatya şehir merkezindeki Sivas Caddesi'nde bulunan 6 katlı Yağmur Apartmanı'na, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince ağır hasarlı raporu verildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bina sakinleri, karar üzerine evlerini tahliye etmeye başlarken, depremzedelerin taşınma masrafları Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. 

Apartmanda oturan Safa Tercan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir ev kiraladıklarını belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin anlaştığı nakliye firmasının taşıma işlemini gerçekleştirdiğini ifade eden Tercan, "Belediye personeli sağ olsun yardım da ediyor. Asansörle eşyalarımızı indiriyorlar. Hep beraber evimizi taşıyoruz. Yeni bir ev tuttuk, oraya yerleşeceğiz." diye konştu.

Deprem anında evde olduğunu ve aşırı sallandıklarını söyleyen Tercan, "Bina ağır hasar gördü, boşaltmak zorunda kaldık. Sıkıntılar çektik ama çok şükür atlattık. İnşallah her şey daha iyi olur. Eşyalarımızın çıkarılması belediyeye ait, sağ olsunlar yaralarımız sardılar." dedi. 


Geri Dön