26 / 04 / 2024

Malatya'da depremde hasar gören 37 bina yıkılacak! 

Malatya'da depremde hasar gören 37 bina yıkılacak! 

Malatya Battalgazi'de 10, Kale'de 1, Doğanyol'da 24, Pütürge'de ise 2 olmak üzere 37 binanın yıkılmasına karar verildi...



Malatya, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen kentlerden biri oldu. Malatya Valiliği, depremde hasar gören binalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez üssü Elazığ Sivrice olan depremde kentte ağır hasar gören ve yıkılması planlanan binalarla ilgili Vali Aydın Baruş başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldığı belirtildi. 

Toplantı, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vali Yardımcıları Ömer Sağlam ve Ahmet Çırakoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve ilgili kurum müdürleri katılımında düzenlendi. 

Toplantıda Battalgazi'de 10, Kale'de 1, Doğanyol'da 24, Pütürge'de ise 2 olmak üzere, toplam 37 ağır hasarlı binanın ilçe kaymakamlıklarından alınacak onaydan sonra yıkılmasına karar verildi. 

DASK Elazığ ve Malatya'da 6 bin 700 hasarlı konut tespit etti!

Elazığ ve Malatya’ya 6 bin 400 yeni konut!

Malatya'da yeni konut yapımı Şubat sonu başlayacak!


Geri Dön