26 / 04 / 2024

Malatya’ya hızlı tren ve 2. üniversite geliyor!

Malatya’ya hızlı tren ve 2. üniversite geliyor!

Türkiye’ye 10 maddelik Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi’ni açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malatya’ya da Hızlı tren, 2’nci üniversite, kayısıya teşvik ve yeraltı kaynaklarının işlenmesi için fabrika sözü verdi.



Türkiye’ye 10 maddelik Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi’ni açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malatya’ya da Hızlı tren, 2’nci üniversite, kayısıya teşvik ve yeraltı kaynaklarının işlenmesi için fabrika sözü verdi, kenti bölgesel cazibe merkezine dönüştüreceklerini belirtti.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi yanında düzenlenen yoğun katılımlı mitingde Malatyalılara seslendi.  Davutoğlu, AK Parti Seçim Beyannamesinde yer almayan 10 maddelik Cumhuriyet Bayramı müjde paketini ilk kez açıkladı. Pakette öğrenciye, askere, polise, öğretmene, emekliye ve muhtarlara müjdeler verdi.  Malatya’ya yapılan hizmetlere kısaca değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, hızlı tren, 2’nci üniversite sözü vererek, yarım kalan projelerin de bir an önce bitirileceğini dile getirdi. Sözleri sık sık sloganlarla kesilen Davutoğlu, Malatya’yı “Davamızın Şehri, Destan Şehir” olarak niteledi.


MALATYA İÇİN ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ


Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yiğit Malatya, her türlü hizmetin en iyisine layık. 13 yılda Malatya’ya, 12 milyar lira yatırım ve destek sağladık. 3 bin 740 derslik, 38 sağlık tesisi, 23 spor tesisi, 35 dere ıslah tesisi, 9200 konut inşa ettik.  Merkez Kentsel Dönüşüm Projesini başlattık.  Malatya’yı doğalgazla tanıştırdık. Toplam 75 restorasyon çalışması yaptık.  Malatya’yı Elazığ’a bölünmüş yollarla bağladık. Adıyaman ve Kayseri’ye bölünmüş yollarla bağlanacaksınız. Çalışmalarda sona geldik. Malatya için üretmeye devam edeceğiz.

YERALTI ZENGİNLİKLERİ İÇİN FABRİKA


14 sağlık tesisi,  4 bin konut, 14 gölet ve sulama, 9 taşkın koruma, Malatyaspor’a yakışır bir stadyum yapıyoruz inşallah. Yoncalı Barajını yapıyoruz.  Malatya’nın yer üstü zenginliği kadar yeraltı zenginliği de var. Mermer, Seramik ve çimentoyu ham madde olarak ihraç edip ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. Demirde de Türkiye’nin ve dünyanın sayılı yatakları burada bulunuyor. Biz de bu zenginlikleri kazanca dönüştürmek için yatırımlar yapacağız.  Yeni fabrikalar yapıp, yeni istihdam sahaları açacağız. Yer altı zenginliklerine dayalı sanayiyi de geliştireceğiz. Malatya’da tarımsal üretimin gelişimi için yeni teşviklerimizin yanı sıra farklı alanlarda da çalışmalarımız olacak.


KAYISIYA TEŞVİK


Kayısı üretiminin geliştirilmesi, yaş kayısının iç ve dış pazarlarda satışı ve işlenmesi, kuru kayısının işlenerek katma değerinin artırılması için yeni yöntemler geliştireceğiz. Ağzımız hep kayısı tadı olsun.

Malatya’daki iç sularımızı turizme kazandıracağız. Yapımı devam eden tüm bölünmüş yol ve tünel çalışmalarını süratle bitireceğiz. Erkenek tünelini önümüzdeki yıl, Karahan Tüneli’ni de inşallah bu sene hizmete alıyoruz.


HIZLI TREN VE 2’NCİ ÜNİVERSİTE


Malatya’yı, Sivas’a Ankara’ya, İstanbul’a hızlı trenle bağlayacağız. Hızlı Tren Anadolu’ya gider de Malatya’ya uğramadan olur mu? Aynı zamanda hızlı treni Elazığ’a da bağlayacağız.  Malatya-Elazığ arası da hızlı trenle birbirine bağlanacak.  İnşallah Malatya’ya ikinci bir üniversite daha yapacağız. 28 Şubat’ın o acılarını silmek için,  özgür bir üniversite yapacağız.  Dünyaya, Türkiye’ye katkı yapacak gençleri yetiştirecek üniversitenin mekanı olacak.


MALATYA BÖLGESEL CAZİBE MERKEZİ OLACAK


Gelelim sanayi şehri Malatya’ya. 3’üncü OSB’ye ilişkin devam eden çalışmaların seçimden hemen sonra tamamlanması için talimat verdim.  Üretim şehri Malatya’ya gelelim. Doğu Anadolu’nun ihracatının 3’te birini Malatya yapıyor.  Her hizmeti hak ediyorsunuz. Malatya’yı bölgesel cazibe merkezi kılarak şaha kaldıracağız… Yüzde 75’i bitmiş stadyum önümüzdeki yıl hizmete girecek.


ONKOLOJİ HASTANESİ VE KUZEY ÇEVRE YOLU BİTECEK

Sağlık şehri Malatya’ya Karaciğer Nakil Hastanesi’ni kazandırdık. Bütün bölgeye hizmet edecek olan bir onkoloji hastanesini de Malatya’ya yapıyoruz inşallah.  Uzun senelerdir Malatya’nın gündeminde olan Malatya Kuzey Çevre Yolu’nu tamamlayacağız.  Elazığ’ı Malatya’ya bağlayan Kömürhan Köprüsü ve Tüneli projesini de hızla bitireceğiz."


TÜRKİYE’YE 10 MADDELİK MÜJDE!


“Malatya Sözleşmesi” adı altında 10 maddelik Cumhuriyet Paketi’ni de ilk kez Malatya’da açıklayan Başbakan Davutoğlu, ilk maddenin öğrencilere yönelik olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu;

ÖĞRENCİ BURSU AYLIK 400 LİRA OLACAK

"Öğrencilerimizin 330 lira olan burs miktarlarını yılbaşından itibaren 400 liraya çıkarıyoruz. 330 liradan 400 liraya… Bu rakam enflasyonun çok üzerinde…


EMNİYET HİZMET TAZMİNATI YÜZDE 25 ARTIRILIYOR…


Paketimizdeki ikinci madde ise polisleri, emniyet güçlerimizi ilgilendiriyor.  İçişleri Bakanımız Selami Altınok ile görüşme görüştük. Teröre karşı kahramanca mücadele eden polislerimize, buradan selamlar gönderiyoruz. Şehit polislerimize rahmet diliyor, ailelerini bağrımıza basıyoruz. Polislerimizin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artırıyoruz. Böylece maaşlarında 240 lira ile 580 Türk lirası arasında net artış sağlamış oluyoruz. En az 240 ve 580 liraya kadar, hayırlı mübarek olsun."


ER VE ERBAŞLARIN HARÇLIKLARI 30’TL’DEN 100’TL’YE

Üçüncü maddemiz de  yiğit Mehmetçiklerimizle alakalı… Terörle mücadelede başını ortaya koyan yiğit Mehmetçiklerin er ve erbaşların harçlığını 2,5-3 katına çıkarıyoruz. Böylece Mehmetçiklerimiz 100 Türk lirasına kadar harçlık almış olacaklar. 30 liraydı, 100 liraya çıkarıyoruz…


ASKERİ ÖĞRENCİLERİN HARÇLIKLARI DA ARTIRILACAK

Dördüncü maddede ise askeri öğrencilerimize yer verdik. Askeri öğrencilerimizin 40 ile 200 lira arasında değişen harçlıklarını da iki katına çıkarıyor, böylece bu öğrencilerimiz 450 liraya kadar harçlık almış olacaklar…


ASTSUBAY EMEKLİLERİNİN İNTİBAKLARI GERÇEKLEŞECEK

Astsubay emeklilerimizi de unutmadık, astsubay emeklilerinin makam, görev tazminatı ve intibaklarıyla ilgili taleplerini biliyoruz, astsubayların 2003 yılı öncesi ve sonrası mezuniyetler ile oluşan farkı gideren emeklilik intibaklarını gerçekleştireceğiz. Uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergelerini de 3 bine çıkaracağız.


GENÇLERİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI BORÇLARI SİLİNECEK

Gençlerimiz için de yeni müjdelerimiz var. Seçim beyannamemizde 2 yıl boyunca prim yatırmadan sağlık hizmeti almalarına yönelik düzenleme yapacağımızı vadetmiştik. Şimdi de gençlerimizin okulunu bitirip, iş sahibi olmadan önce oluşmuş, genel sağlık sigortası borçlarının tümünü siliyoruz. Hiçbir gencimiz borçlu değil. Biz size borçluyuz, daha güzel bir gelecek borcunu ödeyeceğiz.


65 YAŞ AYLIĞI KESİNTİYE UĞRAMAYACAK

Sekizinci müjdemiz de yaşlılarımızla ilgili, 65 yaş aylığı alan vatandaşlarımızı da unutmadık. 65 yaşın üzerinde olup maaş almaya hak kazanmış bütün yaşlılarımız kimin yanında yaşarsa yaşasın maaşını alabilecek. Yani eğer oğlunun, kızının yanında yaşıyor diye bundan mahrum olmayacak. 65 yaş maaşı alan yaşlılarımızın maaşlarında hiçbir kesinti, duraksama olmayacak. Onlara hürmet bizim vazifemiz. Bununla ilgili kanun değişikliğini yapacağız, yaşlılarımızın da sorununu çözeceğiz.


MUHTARLARIN MAAŞI BİN 300 LİRA OLACAK


Müjde paketimizde muhtarlarımıza da yer verdik.  Muhtarlarımız, o bütün halkımızla her gün beraber olan muhtarlarımız, daha önce söz vermiştim, şimdi buradan ilan ediyorum. Muhtarlarımızın 950 lira olan maaşlarını bin 300 liraya çıkarıp, asgari ücrete endeksledik.


ŞUBAT’TA 30 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Son müjdemiz de öğretmen adaylarımız için. Şubat ayında 30 bin öğretmen atayacağız. Bu müjdeler seçim beyannamemizde yoktu vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda çalışmalar yaptık ve Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce müjde paketimizi buradan açıkladık.


BİZ MİLLETİMİZE AASŞKLA GELİRİZ

Biz milletimize müjdeyle geliriz. Biz milletimize öfkeyle değil, aşkla geliriz. Bizim tek meselemiz, bu ülkeye hizmet, bu millete hizmet. İlk günkü aşkla, geceli gündüzlü çalışarak sizlerin yüzlerini güldüreceğiz.”


Malatya Son Söz


Geri Dön