16 / 04 / 2024

Malazgirt Meydan Muharebesi Milli Parkı'nda sona gelindi!

Malazgirt Meydan Muharebesi Milli Parkı'nda sona gelindi!

Muş'un Malazgirt ilçesinde yapımı süren Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nda çalışmalar son hızıyla devam ediyor. 70 bin metrekarelik alana kurulan milli parkın turizmi canlandırması hedefleniyor.



Muş'un Malazgirt ilçesinde hayata geçirilen Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park projesinde sona geliniyor. Proje turizm açısından ilçenin kaderini değiştirecek.

Danişmentgazi Mahallesi'nde kurulan park 70 bin metrekarelik alan üzerinde yükseliyor. Milli park içerisinde 250 otobüslük otopark, ikram kontrol alanı, tuvalet birimi, şadırvan, giriş takısı, 250 metre uzunluğunda fetih yolu, namazgah, 100 bin kişilik merasim alanı, hitabet alanı, protokol dinlenme birimi, 8 helikopter sahası ve protokol otoparkı bulunacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü kutlamaları ile açılacak. Kültür ve Turizm İl Müdürü Mevlüt Doğan, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Doğan, "Malazgirt'te her yıl zafer kutlamaları düzenleniyor. Şu anda ilçede büyük bir çalışma yapılıyor. Milli park tamamlandığında Malazgirt ve Muş'a büyük bir turist akışı başlayacaktır. Bir turist İstanbul'dan kalkıp Muş'a geldiğinde en azından Malazgirt'te 2 gün konaklayarak milli parkımızı, kalemizi ve abidemizi gezerek zamanını geçirecek. Bu da memleketimize döviz getirecektir. Turizm yönünden büyük bir canlanma meydana gelecek. Ülkemiz ve ilimiz kalkınacaktır." diye konuştu.

Doğan, Malazgirt'in turizme katkı sağlamasını bekledikleri milli parkla ilgili, "Bugün nasıl Çanakkale projesi tamamlandıktan sonra turistlerin akınına uğruyorsa Malazgirt'teki milli park projemiz yapıldıktan sonra ilçeye aynı oranda turist uğrayacağına eminiz. Projenin bitmesini 4 gözle bekliyoruz. Milli parkın yapılması, Malazgirt Kalesi'nin onarılması ve altyapının tamamlanmasıyla Çanakkale'ye ne kadar turist uğruyorsa Malazgirt'e de o kadar turistin uğrayacağına eminiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılan bu proje tamamlandığında Malazgirt'in kaderini milli park değiştirecektir." ifadelerini kullandı.


Geri Dön