25 / 04 / 2024

Maliye Bakanlığı Antalya'da 12 Hazine arazisi satacak!

Maliye Bakanlığı Antalya'da 12 Hazine arazisi satacak!

Maliye Bakanlığı, Antalya’da çeşitli büyüklüklerde 12 hazine arazisini, 13 milyon 362 bin 500 TL tahmini bedelle açık artırma usulü ile satışa çıkardı
 



Maliye Bakanlığı, Antalya’da çeşitli büyüklüklerde atıl durumda olan 12 hazine arazisini, ekonomiye kazandırma çerçevesinde 13 milyon 362 bin 500 TL tahmini bedelle açık artırma usulü ile satışa çıkardı.

Açıklamaya göre, Döşemealtı ilçesi Yeşilbayır mahallesinde alışveriş merkezi veya iş merkezi yapımına uygun hazineye ait 23 bin 344 metrekare yüzölçümündeki arsa, 6 milyon 300 bin lira bedel üzerinden açık teklif usulü ile ihale edilecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Döşemealtı Belediyesi mücavir alan sınırları içinde kalan arsa 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ticari alan olarak görünüyor. Planda yüzde 60 emsal üzerinden 3 kata kadar inşaat müsaadesi olan arsaya, taşınmazın özelliklerine göre üzerinde büyük alışveriş merkezi, süpermarket, çarşı merkezi ve benzeri amaçlarda ticari faaliyet gösterilmesine uygun rasyonel yatırımlar yapılabilir. İhale 28 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.
 
Kepez Duraliler’deki 10 bin 700 metrekare büyüklüğünde, 3 arsa ise toplam 6 milyon  975 bin TL tahmini bedel üzerinden açık teklif usulü ihale edilecek. Her üç taşınmazda imar planlarında konut dışı kentsel çalışma alanı olarak işaretlenirken Duraliler’deki 3 arsaya imar durumuna göre, akaryakıt ve benzin istasyonu, depo ve benzeri üniteler yapilecek. Korkuteli ilçesi Yukarıkaraman, Sülekler, Kargalık ve Kızılcadağ köylerinde bulunan toplam 23 bin 158 metrekare büyüklüğündeki ve 87 bin 500 TL değerinde 8 Hazine taşınmazının satış ihalesi ise 1 Ekim’de Korkuteli Malmüdürlüğü’nde yapılacak.
 
Taksitli Hazine arazisi ama imkanı
Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az dörtte biri peşin tahsil ediliyor. Geriye kalan bedeli ise 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı bulunuyor.
 


Geri Dön