29 / 03 / 2024

Mall of İstanbul, MAPIC Fuarı'nda görücüye çıktı!

Mall of İstanbul, MAPIC Fuarı'nda görücüye çıktı!

Torunlar GYO, tarafından hayata geçirilecek Türkiye’nin en büyük karma (mix-ed use) kullanım projelerinden “Mall of İstanbul” Uluslararası Gayrimenkul ve Perakende (MAPIC) Fuarı’nda görücüye &cc



Perakende ve gayrimenkul sektörünün uluslararası temsilcilerinin buluştuğu fuarda, “Mall of İstanbul” ziyaretcilerden tam not aldı. Yaklaşık 491 milyon TL yatırımla İstanbul Mahmutbey’de yapılması planlanan “Mall of İstanbul”, alışveriş merkezi, konut, otel ve ofis bloklarından oluşuyor.
 
Torunlar GYO tarafından İstanbul’da hayata geçirilmeye hazırlanan “Mall of İstanbul” projesi Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen 16. MAPIC Fuarı’nda uluslararası sektör temsilcileri ile buluştu. “Mall of İstanbul”un da mimarı olan dünyaca ünlü tasarım ve mimarlık şirketi Amerikalı Development Design Group tarafından MAPIC’te tanıtılan proje, konsepti ile büyük beğeni topladı.
 
“Mall of İstanbul” projesinde büyük kategoride değerlendirilen alışveriş merkezinin yanı sıra konut, otel ve ofis bloklarından oluşan modern bir yaşam merkezi aynı konseptte buluşuyor. Yaklaşık 491 milyon TL yatırımla hayata geçecek olan “Mall of İstanbul” özel konsepti, lokasyonu, faklı ünitelerinin yarattığı uyumu, ilkleri ve dünya standartlarındaki tasarımı ile Türkiye’nin en büyük karma kullanım projesi olmaya hazırlanıyor.
 
“Mall of İstanbul” Asya ve Avrupa yakalarının en yoğun trafik güzergahında, İstanbul’un gelişen ve değişen bölgesi Mahmutbey’de, D-100 (E-5), TEM ve Basın Ekspres otoyollarının kesişim noktasında yer alıyor. Havaalanına 5 kilometre mesafede bulunan proje, İstanbul’un batı yakasında şehrin modern ve yeni bir sembolü olarak yükselecek.
 
Toplam 140.000 metrekarelik kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi içinde, 300 mağazadan oluşan 110.000 metrekarelik perakende kısmı ve 30.000 metrekarelik eğlence ve  yemek alanı bulunacak. Ayrıca 110.000 metrekare  yaklaşık 1200 adetten oluşan bir konut kompleksi, 25.000 metrekarelik ofis blokları yer alacak. “Mall of İstanbul” karma projesi içinde 300 oda kapasiteli 5 yıldızlı bir de otel bulunacak.
 
Dünyanın ve Türkiye’nin en gözde markalarının yer alacağı “Mall of İstanbul”da açık hava alışveriş alanları, gurme pazarı, iç sirkülasyon için nostaljik ‘hatlı tramvay’ 120 metre kayak pistli snowpark, Türkiye’nin en büyük dönme dolabı, 100 metre yüksekliğinde adrenalin kulesi, planaterium astrolojik gözlem evi gibi bir çok ilkler de yer alacak. “Mall of İstanbul” projesinin 2013’ün ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor. 


Geri Dön