25 / 04 / 2024

Mall of İstanbul'un Mimari İstanbul'a geliyor!

Mall of İstanbul'un Mimari İstanbul'a geliyor!

Mall of İstanbul'un Mimari İstanbul'a geliyor. DDG’nin yetkilileri, tasarimini ustlendikleri 353 bin metrekarelik cok kullanim amacli projeleri Mall of Istanbul’un açılışı icin bu haftasonu Turkiye’ye geliyor.



Amerika’nın Baltimore kentinde bulunan, tasarım, planlama, mimarlık, iç mimarlık ve grafik tasarım firması DDG’nin yetkilileri tasarimini ustlendikleri 353 bin metrekarelik cok kullanim amacli projeleri Mall of Istanbul’un açılışı icin bu haftasonu Turkiye’ye geliyor.


DDG firması 2009 yılında yapılan uluslararası yarışmayı kazanarak Mall of Istanbul’un proje müellifliğini üstlenmisti. 


Istanbul’da yüzyıllardır biriken kültür, tasarım, tarih, sembol ve materyellerden estetik ve mimari anlamda ilham alarak tasarladiklarini belirten DDG yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Ahsin Rasheed , Mall of Istanbul’un bu anlamda “21. yüzyıl İstanbulunun ruhunu,  yani stili ve zerafeti ile kozmopolit bir kenti yansıttigini” belirtti.


Mall of Istanbul’u tasarlarken, bu eşsiz Avrasya metropolünde yüzyıllardır biriken kültür, tasarım, tarih, sembol ve materyellerden estetik ve mimari anlamda ilham aldik. Bu projenin görsel kimliği, –detayları, renkleri ve dokularından grafiklerine, aydınlatmasına, peyzaj tasarımına ve tesislerine kadar-21. yüzyıl İstanbulunun ruhunu,  yani stili ve zerafeti ile kozmopolit bir kenti yansıtıyor.


Bölgedeki otel ve ofis merkezlerinin tam yanında konumlanması ve batı yanında Türkiye’nin en büyük otoyolunun  yer alması sayesinde Mall of Istanbul, hareketli dış cephe grafikleri ve reklam tabelalarının yanı sıra eğrisel formları ve göğe yükselen kuleleriyle nefes kesici bir manzara sunan batı cephesi ile yüksek orandaki görülebilirliğinden sonuna kadar yararlanmaktadır.


Rasheed sozlerine “Bu projenin görsel kimliği; detayları, renkleri ve dokularından grafiklerine, aydınlatmasına, peyzaj tasarımına ve tesislerine kadar hersey, Mall of Istanbul’un yasam, eglence, alisveris ve calisma merkezi olmasi amacli tasarlandi,”diye devam etti. “Sadece Istanbullular icin degil, butun Avrupa’nin dünyaca ünlü bu kentin eşsiz mirasınindan keyif alacagi bir ortam yaratildi”. 


Mall of Istanbul, dinamik ve merkezi bir eğlence alanının etrafında toplanan 195 bin metrekare alışveriş merkezi, 130 bin metrekare konut, 30 bin metrekare ofis ve 15 adet sinema salonunu içermektedir. Birbirine komşu 4 adet konut kulesi, alışveriş merkezinin yeşil çatısını yaya köprüleriyle bağlayan bahçelerin yer aldığı podyumlar üzerinde yer almaktadır.


AVM’de, iki katı zemin altında yer alan 5600 araç kapasiteli otopark bulunmaktadır. Gelecekteki ulaşım planlarında avm yanından metro ve hafif raylı ulaşım bağlantısı ve hatta havaalanına ve diğer önemli merkezlere direkt bir metro hattı bağlantısı da yer almaktadır. 


Sektörün önde gelen liderlerinden olan DDG, otuz yılı aşkın süredir kaliteli, yaratıcı ve vizyon sahibi olması ile tanınıyor. Firmanın İstanbul’daki diğer başarılı projelerinin arasında 80 bin metrekare perakende alanı ve 1580 konuttan oluşan karma kullanımlı, ikonik formuyla Akasya; her iki tarafından yüksek katlı konut kuleleri ile bağlanan, karma kullanımlı, etkileyici görünümüyle Akbatı ve ödüllü alışveriş merkezi İstinye Park bulunmakta. 


DDG’nin Amerika’daki başarılı projelerinin arasında Washington’ın biraz dışında bulunan National Harbor, Fairfax, Virginia’da bulunan Fairfax Corner ve Columbus, Ohio’daki Easton Town Center yer alıyor. 



Geri Dön