19 / 04 / 2024

Maltepe Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi 398 milyon TL!

Maltepe Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi 398 milyon TL!

Maltepe Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantılarının son oturumu, Meclis Birinci Başkan Vekili Ziya Hayırlıoğlu Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Maltepe Belediyesi’nin, 398 milyon olarak belirlenen 2016 yılı bütçesisi oy çokluğuyla kabul edildi.




Maltepe Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantılarının son oturumu, Meclis Birinci Başkan Vekili Ziya Hayırlıoğlu Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Maltepe Belediyesi’nin, 2016 yılı bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 51 numaralı raporu ile ilgili Belediye Başkanı Ali Kılıç bir konuşma yaptı.


BÜTÇE YATIRIM AĞIRLIKLI 


Bütçede mümkün olduğunca yatırımlara ağırlık verildiğini belirten Kılıç, “Bütçe ödeneklerinin yüzde 74’ü, yatırım ve hizmet alanları için planlandı. Bütçe yapılırken daha çok tasarruf ilkesi göz önünde bulunduruldu” dedi. Maltepe değişecek diye yola çıktıklarını ifade eden Başkan Kılıç “Süreç içinde hep birlikte göreceğiz. Maltepe’nin yaşam kalitesi açısından İstanbul’da ilk on ilçe arasına girmesini, sizlerin eseri olarak görüyorum. Bütçenin hazırlanmasında öneri ve katkı sunan, eleştiren tüm arkadaşlarımı kutlamak istiyorum. Bu nedenle görüşlerini paylaşan arkadaşlarımızın önerilerini, öngörülerini almak bizim için kazanç olacaktır” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Nesimi Yaşar tarafından, 17 maddelik 2016 yılı bütçe kararnamesi okundu ve her maddenin tek tek oylaması yapıldı. Buna göre Maltepe Belediyesi’nin 2016 yılı tahmini mali hazırlık bütçesi 398 milyon 664 bin lira, 2017 yılı 409 milyon lira, 2018 yılı için 421 milyon lira olarak kabul edildi.



Maltepe Belediyesi






Geri Dön