20 / 04 / 2024

Maltepe'de 3 mahallenin imar planları kabul edildi!

Maltepe'de 3 mahallenin imar planları kabul edildi!

Maltepe Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin, 1/1000’lik planları ilçe meclisinde oy birliğiyle onaylanarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi onaylandıktan sonra hayata geçecek planlar ilebirlikte, tapuların ve kentsel dönüşümün önündeki son aşamaya gelinmiş olacak. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Plan hayırlara vesile olsun” dedi.  

Maltepe Belediye Meclisi, tarihi günlerinden biri yaşadı. Yaklaşık 40 yıldır çözüm bekleyen ve kentsel dönüşüm önündeki son viraj olarak kabul edilen Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin 1/1000’lik imar planları, ilçe meclisinde yeniden görüşüldü. 

Maltepe de 3 mahallenin imar planları kabul edildi!

Mahalle muhtarları ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarla, planın hazırlanmasına katkı sağlayan belediye bürokratları da, meclis toplantısına katıldı. 1/5000’lik planların İBB’de kabul edilmesinden çok kısa bir süre sonra, hummalı bir çalışmayla Maltepe Belediye Meclisi’nin gündemine getirilen 1/1000’lik planlar,  CHP ve AK Partili meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Planda Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallerinin tamamında parsellerin büyüklüğüne göre kat sınırı en düşük 3, en yüksek 8 olarak belirlendi. 

PLANLAR İBB’YE GÖNDERİLECEK
Başkan Kılıç şunları söyledi; “Hatalarımız varsa, öneriler gelirse, hemen hatalarımızdan dönme gayreti içerisinde olacağız. Bu süreç içerisinde işin teorisini, yani planlamasını yaptık. İBB de buna katkı sundu, eksiklerimiz gördü, düzeltti. Bugün burada değerli oylarınızla geçen bu kararı, İBB’ye göndereceğiz. Ümit ediyorum ki, en kısa zamanda orada da gerekli onayı görür. Artık son viraja giriyoruz. Ondan sonra yolumuz açılır. Yani birinci dönemde planlarımızı yaptık, Allah nasip ederse de ikinci dönemde uygulamasını yapacağız. Planımız herkese hayırlı olsun.”
 


Geri Dön