25 / 04 / 2024

Maltepe'de 3 mahalleye koyulan icra kaldırıldı!

Maltepe'de 3 mahalleye koyulan icra kaldırıldı!

Ali Kılıç yönetimindeki CHP'li Maltepe Belediyesi'nin borçları sebebiyle 3 mahalleye koyulan icra kaldırıldı.



CHP'li Maltepe Belediyesi'nin borçları sebebiyle 3 mahalleye koyulan icra kaldırıldı. İcra işleminin, 2009'da arazileri belediyeye devreden Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün şerhi nedeniyle kaldırıldığı, belediye ile alacaklı şirket arasındaki davanın devam ettiği belirtildi.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, akrabalarının ani zenginleşmesiyle gündemden düşmeyen CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ilçede tapu bekleyen binlerce insanı aldattığı ortaya çıkmıştı. Seçimler öncesi her tarafa afişler astıran Kılıç, Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerinde belediye arazisinde yapısı olan vatandaşlara tapu sözü verdi.

18. İCRA DAİRESİ KALDIRDI


Fakat Kılıç’ın vaatte bulunduğu 3 mahalledeki 1107 parsel arsaya belediyenin borçları yüzünden icra koyulmuştu. Yeni Şafak gazetesinin  belgeleriyle gündeme getirdiği haberin ardından binlerce vatandaşa müjdeli haber geldi ve 1 parsel hariç araziler üzerindeki haciz kaldırıldı. 18. İcra Dairesi'nin kararında "... İstanbul ili Maltepe İlçesi Yalı Mahallesi 23 pafta 1307 ada 1 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki hacizin devamı ile diğer hacizlerin fekkine karar verilmiştir” denildi.

YİNE ALGI OPERASYONU


Fakat Maltepe Belediyesi, binlerce insanı rahatlatan karar üzerinden yine algı operasyonu yapmaya çalıştı. Daha önce mahkeme kararına rağmen “İcra yok” diyen Maltepe Belediyesi, dün haciz işlemini kaldıran 26 Şubat tarihli kararı sosyal medya hesabından paylaştı. Maltepe Belediyesi haciz işlemini kendisi kaldırmış gibi pazarladı. Belediyenin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Altaş firmasına borcun ödendiği, dosya kapanmadığı için yanlışlıkla haciz işlemi uygulandığı belirtildi. Yapılan açıklama, resmi yazıda bulunan “haciz işleminin devam ettiği parsele ilişkin” bölüme hiç yer verilmedi.

1 PARSELDE HACİZ SÜRÜYOR


Fakat Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerindeki arazilerin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu, 2009'da “üzerinde kullanıcı konumundaki vatandaşa satılması” şartıyla belediyeye devredildiği belirtildi. Araziler üzerindeki hacizin de Milli Emlak’ın bu kararı sebebiyle kalktığı öğrenildi, şerh bulunmayan ve üzerinde benzinlik olan 1 parseldeki haciz işlemi ise sürüyor.

 

Ali Kılıç hakkında çıkan yolsuzluk iddialarını yanıtladı!


Geri Dön