29 / 03 / 2024

Maltepe'de tapular dağıtılacak!

Maltepe'de tapular dağıtılacak!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Mart Pazar günü Maltepe’de, 40 yıl sonra imar sorunu çözüme kavuşan Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerindeki hak sahiplerine tapularını dağıtacak. 



Türkiye’de örnek bir kentsel dönüşümü hayata geçirmeye hazırlanan Maltepe Belediyesi, 2014 yılında Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ali Kılıç’ın öncülüğünde 40 yıl sonra çözüme kavuşan imar planlarından sonra, hak sahiplerine tapularını 24 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek törenle dağıtacak.

Yurt Gazetesi'nde yer alan habere göre Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenecek, “Tapu Dağıtım 1. Etap Töreni” 24 Mart 2019 Pazar günü saat: 09.30’da Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Başkan Kılıç, Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde yaşayan binlerce kişinin 40 yıllık rüyasını gerçeğe dönüştürdüklerini dile getiridi.

Kentsel dönüşümde Türkiye’nin Maltepe’yi örnek alacağını dile getiren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Biz Maltepelileri ranta ve modern sürgüne mahkum etmeyeceğiz. Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerinde yerinde dönüşüm modeli ile Türkiye’ye örnek bir dönüşüm süreci başlatacağız. En fazla 8 katlı binalara müsaade edeceğiz. Biz burada kurulan 40-50 yıllık mahalle kültürünün yüksek katlı gökdelenler ile yok olup gitmesine müsaade etmeyeceğiz” diye açıklama yaptı.   

Maltepe de tapular dağıtılacak!


Geri Dön