20 / 04 / 2024

Maltepe'de temel atma çalışmaları sırasında yolun bir bölümünde çökme meydana geldi!

Maltepe'de temel atma çalışmaları sırasında yolun bir bölümünde çökme meydana geldi!

Maltepe'de temel atma çalışmaları sırasında yol bir bölümünde çökme meydana geldi. Çökme sırasında yol kenarındaki çöp konteynerleri inşaat alanına düştü. Sarsıntı sebebiyle çevre apartman sakinleri 'deprem oldu' zannederek sokağa fırladı...



Zümrütevler Mahallesi, Semaden Sokak'ta önceki gün akşam saatlerinde bir inşaat firması tarafından yapımına yaklaşık 3 ay önce başlanan temel çalışmaları sırasında istinat duvarı yapılmaması sebebiyle yol kenarında çökme meydana geldi. Polis ekipleri, çöken bölgeye güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Bu sırada toprak kaymasının hâlâ devam ettiği görüldü. 

Apartman sakini Birgül Yolcu, şehir içinde yasak olduğu halde inşaat çalışmalarında dinamit kullanıldığını iddia ederek, "Buradaki inşaat yaklaşık 3 ay önce başladı. Hafriyat çalışmaları sırasında şehir içinde dinamit patlatmak yasak olduğu halde burada sürekli dinamit patlatmaya devam ettiler. 

Biz mahalleli olarak durumu belediyeye şikâyet ettik." dedi. Birgül Yolcu, şöyle konuştu: "Hafta sonları çalışmak yasak olduğu halde onlar sabah 08.00'de çalışmaya başladılar. Tatil günlerinde çalışmalarıyla ilgili geçen gün yine şikâyet ettik. 

Yaklaşık birkaç gün öncesinden yaklaşık 1 metre uzunluğunda demir çubuklarla duvarları delip içeri bir şeyler yerleştiriyorlardı. Makinelerle kayalıkların içine giriyorlardı. Bugün de şansa biz evde yoktuk. Akşam 23.30 sıralarında da biz tüp tankeri patladı sandık. Henüz sokaktaki göçük meydana gelmemişti. Biz burdayken çöp konteynerleri ile beraber toprak göçtü." Çevre sakini Özlem Sargın ise evlerinin iki kere sarsıldığını belirterek, "İlk bir sarsıntı hissettik, ondan yaklaşık 5 dakika sonra tekrar bir sarsıntı oldu. Binaların bu saatte yıkımı gerçekleşiyor diye düşünerek tam polisi aramak üzereydim. Baktım herkes dışarı fırlamıştı. Çalışmalar sırasında dinamit patlatıyorlar ve biz zemin katta olduğumuz için her seferinde çok daha derinden hissediyoruz. 

Herkes deprem oldu diye dışarı fırlıyor." şeklinde konuştu. İnşaat çalışmaları sırasında hiçbir tedbir alınmadığını da söyleyen Sargın, "İmar müdürü buraya gelmiş ve istinat duvarı yapılması gerektiğini söyleyerek inşaat çalışmalarını durdurmuş. 

Zaten başından beri öyle olması gerekiyordu. Hiçbir tedbir yok. Her seferinde buraya arabasını park eden insanlar bugün park etmemişti. Şu anda eve girmeye korkuyorum." dedi.


Zaman


Geri Dön