28 / 03 / 2024

Maltepe'de TOKİ'ye ait arazideki kaçak çiftlik yıkıldı!

Maltepe'de TOKİ'ye ait arazideki kaçak çiftlik yıkıldı!

Arazisi TOKİ'ye ait Maltepe Ferhatpaşa'da yer alan kaçak çiftlik yıkıldı. Çiftlik daha önce yurttan kaçan kızların alıkonulduğu yer olarak gündeme gelmişti.



Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Maltepe Ferhatpaşa'daki kaz çiftliği Maltepe Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yıkıldı.  Çiftliğin yıkılma anı drone ile havadan görüntülendi.

Şubat ayında bir çiftlikte yurttan kaçan kızların şantajla alıkonulduğu Maltepe, Ferhatpaşa’daki çiftlik yıkıldı. Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çiftlikte inceleme yaptıktan sonra yıkımı gerçekleşti.

Maltepe Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Celal Çelebi: “Burası TOKİ’ye ait bir arazi, çiftliğin herhangi bir izni yok, onun için yıkım kararı aldık. Burada mevcut barakaları yıkıyoruz” dedi.

 

ÇİFTLİKTE NELER OLMUŞTU?

İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip, yurttan kaçan kızları bulmak için çalışma başlatmıştı.
 

Polis ekipleri, kızlardan bazılarının Maltepe Ferhatpaşa’daki bir kaz çiftliğinde tutulduğunu tespit etti. 24 saat köpeklerle korunan çiftliği bir süre gözetim altında tutan polis, 25 Şubat günün operasyon düzenledi. 

Yapılan aramalar sonucunda küçük kızların cinsel istismara uğradığı videoları içeren CD'ler, 2 tabanca ve 180 mermi bulundu. Görüntülerdeki kızların 14-17 yaşındaki A.T., K.Ü., H.K. ve A.U. olduğu anlaşıldı.


Geri Dön