20 / 04 / 2024

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.



Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce yapı kontrol belgesi iptal edilmesinin ardından, Milas Belediyesi'nce mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak binanın yıkımı gerçekleşti.

Hürriyet'te yer alan habere göre; imara uygun olmadığı belirlenen yapılarla ilgili denetimlerini sıklaştıran Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, planlı bir yapılaşma için çalışmalarına devam ediyor. Kaçak yapılaşmaya izin vermeyen ekipler, belirledikleri kaçak yapıları mühürleyerek, gerekli işlemleri başlatıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapı kayıt belgeleri iptal edilen birçok binanın yıkımını tamamlayan Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü şimdi de uzun  zamandır gündemde bulunan Muğla'nın Milas ilçesi bulunan Mazı Mahallesi Molla İbrahim Koyu'nda yapılan beton yapı için yıkım işlemini tamamladı. Sabah erken saatlerde bölgeye gelen ekipler, iş makineleri ile kaçak yapıyı tamamen yıkımını gerçekleştirdi.

Kaçak ve imara aykırı yapılaşma ile mücadelelerinin kararlılıkla sürdüğünü ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Kentimizin imar planları dahilinde ve belirli bir düzen içerisinde gelişim gösterebilmesi için kaçak yapılaşma ile sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze bağlı Yapı Kontrol Birimi ekiplerimiz saha denetimleri ile kaçak yapılaşmaya karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" diye konuştu. 


Geri Dön