28 / 03 / 2024

Maltepe'nin tapu sorunu çözülüyor!

Maltepe'nin tapu sorunu çözülüyor!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gülensu sakinleriyle buluştu. Kılıç, “Bizim kıblemiz belli. Mahalle halkının çıkarları doğrultusunda kentsel dönüşüm ve tapu sorunlarının tamamını, sizlere danışarak çözeceğiz" dedi




Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gülensu sakinleriyle buluştu. Kılıç, “Bizim kıblemiz belli. Mahalle halkının çıkarları doğrultusunda kentsel dönüşüm ve tapu sorunlarının tamamını, sizlere danışarak çözeceğiz. Onayınız olmayan hiçbir projede imzamız olmayacak. Bu sonbahara kadar planları meclisimizden geçirip sizlerin önüne getireceğiz” dedi.



Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Halk Buluşmaları” kapsamında Gülensu mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıya Ali Kılıç’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları , Maltepe Belediyesi birim müdürleri, Gülensu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız, Gülsuyu Mahalle Muhtarı Necdet Tümer ve vatandaşlar katıldı.


“30 SORUNDAN 25’İNİ ÇÖZDÜK”


Ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm, imar ve tapu sorunlarının paylaşıldığı toplantıdaki konuşmasına bir önceki buluşmada mahallelilerden gelen 30 sorundan 25’ini çözdüklerini aktararak başlayan Başkan Ali Kılıç, “Kalan sorunlardan 4’ünü planlamaya aldık. 1’ini de İSKİ’ye bildirdik. Ayrıca mahallemizde kreşle ilgili söz vermiştik. Her mahalleye iki kreş açılacak dedik. Gülensu ile ilgili de arsa bakıyoruz, uygun bir yer bulduğumuzda kreşimizi burada da açacağız. Ben aslında bir belediye başkanı olarak çok sıkılıyorum. Çocuklarımızın mutlaka ama mutlaka okul öncesi eğitim alması gerekiyor. Bunu önemsiyor ve elimizden ne gelirse yapacağımızın sözünü veriyorum. Ayrıca bu kurslarla ilgili zarar etmeden daha makul fiyatlarla sizlere hizmet vermek istiyoruz. Bu belediye bünyesinde açtığımız kurslar için de geçerli” diye konuştu.


“KADINLAR GÜÇLENMELİ”


Kadınlarla ilgili projelerinden bahsederek konuşmasını sürdüren Kılıç, “İlçemizde yaşayan kadınlarımızı önemsiyoruz. Onlar için halı, tekstil ve cam işleme atölyeleri açtık. Yine kadınlara özel matbaa açmak için kolları sıvadık. Kadınlarımızın sadece eve hapsolmasını istemiyorum, onların üreterek toplumun içine karışmasını, en azından kazanmıyor olsa dahi becerilerini geliştirmelerini arzu ediyorum. Kadın ekonomik olarak güçlendiğinde biz de erkekler olarak, onların önünde düğmemizi ilikleyeceğiz. Ayrıca kadınlarımız, annelerimizle beraber çocuklarımızın da sağlıklı bir ilçede yaşayabilmesi adına parklarımızı yaygınlaştırmak düşüncemiz de var” şeklinde konuştu.


“CEMEVİ KISIR ÇEKİŞMELERE KURBAN EDİLEMEZ”


Gülsuyu Cemevi hakkında da bir açıklama yaparak, Aleviliğin ve cemevinin kısır çekişmelere kurban edilmemesi gerektiğinin altını çizen Kılıç şunları söyledi: “Maltepe Belediyesi olarak, Alevi kardeşlerimizin gelenek ve göreneklerini yaşatacağı, mistik havayı da içerecek modern bir cemevinin yapımı için çalışma başlattık. Bununla ilgili akademisyenler eşliğinde çeşitli konferanslar düzenledik ve bir jüri oluşturduk. Ben bu cemevini mutlaka bitirip Maltepelilerin hizmetine sunmak istiyorum. Yıllardır kangren haline gelmiş bu sorunu dayatan değil danışan bir anlayışla çözmeliyiz. Bu da içinde bulunduğumuz kısır çekişmelerden sıyrılarak olur. Cemevi yönetimiyle ya da şahıslarla benim hiçbir problemim yok


Siz cemevini kim yönetsin istiyorsanız onlar yönetsin. Ayrıca Maltepe Kaymakamlığı bizim aldığımız ‘cemevleri ibadethanedir’ kararına dava açtı. Herkesi bu noktada sağduyuya çağırıyorum. Eylemler elbette demokratik hakkımız ama bu mücadeleyi hukuki zeminde sürdürmemiz lazım. Gerekirse bu karar için nereye gidilecekse biz gideriz. Bunun için müsterih olun. Çünkü biz daha AİHM kararı çıkmadan ilçemiz meclisinde ‘cemevleri ibadethanedir’ kararını almıştık. Biz her inanca eşit mesafede yaklaşıyor ve eşit hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Yeter ki cemevi ilçemiz sınırları içerisinde yükselsin. Ben bu konuda hangi bedel ödenecekse, ödemeye razıyım.”


“BURALARIN TADINI SİZ ÇIKARMALISINIZ”


Son olarak kentsel dönüşüm ve tapu sorunu hakkında da bir açıklama yapan Kılıç, “Tapu konusunda, tapusu olan da, olmayan da, tapu almak isteyen de, yani kısacası herkes bir araya gelmeli ve bireysel değil toplumsal çıkarlar düşünülerek mutabakat sağlanmalı. Biz belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız ancak vatandaşlarımız da bireysel çıkarlarını bir kenara koymalı. Sizlere daha önce kentsel dönüşüm ofisimizin açılışında da söylemiştim. Bu sonbahara kadar mahalleyle ilgili planları meclisimize getireceğiz. Daha sonra sizlere danışarak planları ilgili yerlere onaylatmaya çalışacağız. Böylece kentsel dönüşüm çalışmalarımıza start vereceğiz. Bizim kıblemiz belli. Mahalle halkının çıkarları doğrultusunda kentsel dönüşüm ve tapu sorunlarının tamamını, sizlere danışarak çözeceğiz. Onayınız olmayan hiçbir projede imzamız olmayacak. Dilerseniz  TOKİ  ile, dilerseniz kendi anlaştığınız müteahhitle, dilerseniz de belediyemizin kurduğu inşaat şirketiyle çalışabileceksiniz. Ayrıca sizler için İller Bankası ve İş Bankası’yla kredi sözleşmeleri de imzaladık. Bunlardan da faydalanabileceksiniz. Böylece halkın çıkarları doğrultusunda kimsenin ezilmeyeceği, hiç kimsenin sürgüne gönderilmeyeceği bir Maltepe’yi birlikte yaratacağız. Bana güvenin, sizler bana çocuğunuz gibi bakmazsanız, ben de sizler annem ve çocuğum gibi bakmazsam bunların altından kalkamayız. Çetelere, birtakım güç odaklarına bu güzelim alanları terk edip gideriz. Buraların 40 yıldır eziyetini çeken sizler, artık tadını da çıkarmalısınız” dedi. Daha sonra söz alan Gülensu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız, Kılıç’a çalışmalarından ötürü teşekkür ederken, mahalle sakinlerinden Emine Yıldız da, M’Expo projesi için topladığı 1400 imzayı Başkan Kılıç’a sundu. 



Maltepe Belediyesi


Geri Dön