25 / 04 / 2024

Mamak Altıağaç'ta 1.825 konutun ihalesi yapıldı!

Mamak Altıağaç'ta 1.825 konutun ihalesi yapıldı!

Binlerce gecekondunun yıkılarak modern konutların inşa edildiği Ankara Mamak’ta kentsel dönüşüm projeleri büyük bir hızla devam ediyor.




Binlerce gecekondunun yıkılarak modern konutların inşa edildiği Mamak’ta kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri büyük bir hızla devam ediyor. Mamak Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğinde yapılan Altıaağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenile Projesi’nde son etapların ihalesi yapıldı. Projenin son etabı olan üçüncü ve dördüncü etaplar 1825 konutu kapsıyor. Toplam 3881 konutun inşa edileceği Altıağaç-Karaağaç-Hüseyin Gazi Kentsel Yenileme Projesi’nde çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamak örnek bir değişime ve dönüşüme imza atıyor. Yıkılan gecekonduların yerine yeni ve modern yaşam alanları yükseliyor. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, iyi iletişim kurarak yine vatandaşlarımız için köklü bir değişim gerçekleştiriyoruz. Etap etap tamamlanan çalışmalarla Mamak gecekondudan kurtularak modern yaşam alanlarına kavuşuyor” dedi.

 

574 bin metrekareyi kapsıyor

Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi toplamda 574 bin m² alanı kapsıyor. Projenin yüzde 21’i konut, yüzde 57’si yeşil alan, yüzde 22’si yol ve sosyal donatı alanı olarak belirlendi. Proje kapsamında konutlar haricinde 4 cami, 2 ticaret merkezi, 4 okul, 2 sosyo-kültürel tesis ve 1 adet aşevi yapılacak. 



Mamak Belediyesi


Haber, Habertürk Ankara'da şu şekilde yer aldı


MAMAK Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi'nin 1825 konutu kapsayan son etabının ihalesi yapıldı. Çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Yıkılan gecekonduların yerine yeni ve modern yaşam alanları yükseliyor. Etap etap tamamlanan çalışmalarla Mamak gecekondudan kurtularak modern yaşam alanlarına kavuşuyor" dedi. Proje kapsamında toplamda 574 bin metrekare alanın yüzde 21 'i konut, yüzde 57'si yeşil alan, yüzde 22'si yol ve sosyal donatı alanı olarak belirlendi. Konutlar haricinde 4 cami, 2 ticaret merkezi, 4 okul, 2 sosyo-kültürel tesis ve 1 de aşevi vapılacak.


Habertürk Ankara


Haber Star Ankara'da şu şekilde yer aldı


MAMAK Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan Altıaağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenile Projesi'nde son etapların ihalesi yapıldı. Projenin son etabı olan üçüncü ve dördüncü etaplar bin 825 konutu kapsıyor. 

Toplam 3 bin 881 konutun inşa edileceği AltıağaçKaraağaç-Hüseyin Gazi Kentsel Yenileme Projesi'nde çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak örnek bir değişime ve dönüşüme imza atıyor. Yıkılan gecekonduların yerine yeni ve modem yaşam alanları yükseliyor. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, iyi iletişim kurarak yine vatandaşlarımız için köklü bir değişim gerçekleştiriyoruz. Etap etap tamamlanan çalışmalarla Mamak gecekondudan kurtularak modem yaşam alanlarına kavuşuyor" dedi. 

574 BİN METREKARE 

Aluağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenüeme Projesi toplamda 574 bin metrekare alanı kapsıyor. Projenin yüzde 21'i konut, yüzde 57'si yeşil alan, yüzde 22'si yol ve sosyal donatı alanı olarak belirlendi. 


Star Ankara


Geri Dön