19 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi kentsel dönüşüm kura çekilişi yapıldı!

Mamak Belediyesi kentsel dönüşüm kura çekilişi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Mamak Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen Mamak kentsel dönüşüm kura çekilişi yapıldı.



Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Mamak Belediyesi ortaklığında hayata geçirildi. Kurayla satılan 775 adet dairenin kura çekilişi yapıldı. Ev hayali kuranlar, evlerine kavuştu. 


TOKİ Mamak 775 konut kura çekilişi,Mamak Belediyesi Spor Salonu'nda yapıldı. Kura törenine  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.


500 birim yenilenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki kentsel dönüşüm için yeni yasa hazırlığında olduklarını söyledi. Bakan Özhaseki; "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında önümüzdeki sene itibariyle inşallah 500 bin bağımsız birimi yenileyeceğiz. Onun için tedbirler aldık, yasalar yakında çıkacak. Belediyelerimize destek olacağız, bunu hızlandıracağız" şeklinde konuştu. 


İller Bankası'na ait olan 21 adet sosyal tesisi satışa çıkardıklarını hatırlatan Bakan Özhaseki, kendi makam odasının ve çalışma alanlarının olduğu yerlerin bile satılığa çıkarıldığını söyledi. Satılacak sosyal tesis alanlarından bütçe elde edilecek ve bu bütçeler vatandaşa kira, altyapı olarak geri dönecek. 


Mamak Belediyesi kentsel dönüşüm kura çekilişi yapıldı!


Dönüşüm kapsamında 41 bin 466 konut ihale edildi

Şimdiye kadar kentsel dönüşüm kasamında 41 bin 466 konutu ihale ettiklerini ifade eden  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, bu rakamın 20 bin 370'ini tamamladıklarını belirtti. 


TOKİ Başkanı Turan, hükümetin aldığı tedbirlerle özellikle afet riskinin, çarpık kentleşmenin yoğun olduğu şehirlerde kentsel yenileme ve kentsel dönüşüm projeleri geliştirdiklerini söyledi. 



AA


Geri Dön