19 / 03 / 2024

Mamak Otogarı ihalesi tamamlandı!

Mamak Otogarı ihalesi tamamlandı!

Ulus Tarihi Kent Projesi için hayati önem taşıyan “Mamak Otogarı” ihalesi tamamlandı. İhaleyi kazanan 3’lü konsorsiyumun şartnameye göre otogarı ve 6 yolcu indirme-bindirme cebini iki yılda hizmete sokması gerekiriyor



AŞTİ'yi Mamak'a taşıyacak olan Büyükşehir Belediyesi, yeni otogar ile ilgili ihaleyi geçtiğimiz günlerde tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, Yap-İşlet sistemi ile terminal alanı olarak ayrılan 93 bin metrekarelik alanı 3'lü konsorsiyuma ihale ile 61 milyon TL'ye satarken ihaleyi alan firmaların yeni otogarı 2 yıl içerisinde tamamlayarak vatandaşların hizmetine sokması gerekiyor. Yeni otogar ile ilgili proje çalışmaları sürerken saha çalışmalarının yakın zaman içerisinde başlaması bekleniyor.


6 ADET İN-BİN CEBİ GELİYOR

Vatandaşların daha rahat ve hızlı ulaşım sağlamasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kentin 6 ayrı giriş-çıkış noktasına yolcu indirme-bindirme cepleri inşa edecek. Samsun Yolu,Pursaklar Yolu, Eskişehir Yolu, Konya Yolu, İstanbul Yolu ve Ayaş Yolu üzerine inşa edilecek ceplerle birlikte vatandaşlar evlerine yakın olan peronlarda indirilecek.


OTOGAR BİTİNCE ULUS BAŞLAYACAK

Mamak'a yapılacak olan yeni otogar  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in en önemli projelerinden biri olan Ulus Tarihi Kent Projesi için de hayati önem taşıyor. Yeni otogarın tamamlanması ile birlikte Ulus'taki esnaf AŞTİ'ye taşınacak. Burada oluşturulacak pazara ayrıca yıkılacak olan Maltepe Pazarı'ndaki esnaf da yerleştirilecek. Esnafın AŞTİ'ye yerleştirilmesinin ardından Ulus'taki binaların yıkımı gerçekleştirilecek.


ÖNCELİK MONORAY

Mamak'a yapılacak otogara ulaşımın sorunsuz bir şekilde sağlanması için de çalışmalar devam ediyor. Yeni otogara ulaşım için önceliği monoraya veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yap-İşlet-Devret sistemi ile projeye talip olan çıkmazsa bölgeye teleferik yapmayı planlıyor.



Sabah



Geri Dön