25 / 04 / 2024

Mamak Üreğil Millet Bahçesi açıldı!

Mamak Üreğil Millet Bahçesi açıldı!

Mamak Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen toplamda 2 milyon metrekarelik alana sahip Mamak Üreğil Millet Bahçesi’nin açılışı gerçekleştirildi. 



Toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra bakanlar, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri,  Ankara  Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Murat köse ve çok sayıda davetli katıldı.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre Mamaklılarla hasret gidermekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz Mamak'ı seviyoruz” dedi. Gecelerini gündüze katarak Ankara'nın kalkınması ve gelişmesi için mücadele verdiklerini belirten Erdoğan, Mamak’ın AK Parti döneminde  büyük bir dönüşüm yaşadığını dile getirdi. Erdoğan, “15-20 yıl öncesine kadar Mamak kaçak yapıların, gecekonduların istilası altında bir ilçeydi. Başkent Ankara'ya yakışmayan o görüntülere büyük oranda son verdik. Daha bitmedi, işimiz var, yapacağımız daha çok şeyler var. Diğer illerimiz, ilçelerimizde olduğu gibi Mamak'ın da kanayan yaralarına merhem olduk. Hem hükümet hem de belediye yatırımlarıyla ilçemizin çehresini büyük oranda değiştirdik” dedi. 

2009 yılından bugüne Mamak’ta yapılamayanları yaptıklarını belirterek Mamak’a ilkleri yaşattıklarını dile getiren Akgül, “Mamak’ın her köşesinde eserimiz var. Ne yaptıysak en güzelini, en iyisini yapmanın gayreti içinde olduk. İlçemize yeni değerler kattık. Türkiye’ye, Ankaramıza, Mamakımıza örnek işler yaptık. Biz siyaseti hizmet için yaptık. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan görev sürem boyunca on yıldır desteklerini hiç esirgemeyen ve bugün de açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 2009’ da aldığımız hizmet bayrağını, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Murat Köse kardeşimize teslim edeceğiz inşallah. 31 Mart’tan sonra inşallah hizmet bayrağı dalgalanmaya devam edecek. Hepiniz hakkınızı helal edin” dedi. Valisi Vasip Şahin, 131 derslik ve bir spor salonunu Mamak’a kazandırdıklarını belirterek desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da, ilçeye kazandırdığı yatırımlardan dolayı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e teşekkür etti.  


Geri Dön