25 / 04 / 2024

Mamak'ın gecekondu ve çöplük sorunu çözüldü!

Mamak'ın gecekondu ve çöplük sorunu çözüldü!

Mesut Akgül, göreve gelmeleriyle beraber Mamak'ta çok ciddi bir sorun olan gecekondu ile çöplük sorununu çözdüklerini söyledi. Akgül, Mamak'ın çöplük arazilerinin olduğu alanların şimdi en değerli yerler olduğunu söyledi.



Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, göreve gelmeleriyle beraber Mamak'ta çok ciddi bir sorun olan gecekondu ile çöplük sorununu çözdüklerini söyledi. Akgül, Mamak'ın önceden çöplük arazilerinin olduğu alanların şimdi en değerli ve en pahalı yerler olduğunu söyledi. 


MAMAK Belediye Başkanı Mesut Akgül, Server Vakfı tarafından düzenlenen konferansta konuştu. Akgül, Ankara'nın arazi bakımından üçüncü nüfus bakımından dördüncü büyük ilçesi Mamak'ın kısa zaman içerisinde gerçekleşen değişim öyküsünü anlattı. Başkan Akgül, "Mamak, geçmişte gecekondulan, çöplükleri ve askeri cezaevi nedeniyle sürekli olumsuz bir şekilde anılan bir yerdi. Göreve gelmemizin ardından süratle Mamak hakkındaki olumsuz algıyı giderecek çalışmalar başlattık" dedi. Akgül, aynca yaptıklan çevre düzenlemeleriyle ve yeni şehirleşme planıyla eskiden kimsenin yanından bile geçmediği Mamak'ın çöplük arazilerinin olduğu alanlânn şimdi en değerli ve en pahalı yerler olduğunu söyledi. 


KİMSEYİ KIRIP İNCİTMEDİK 


îlk olarak gecekondu sorununu ortadan kaldırmak için hızlı bir imarlaşmaya ve kentsel dönüşüm çalışmalanna ağırlık verdiklerini anlatan Akgül, Mamak'ın gecekondu sorununu bitirmeye çok yakın olduklannı ifade etti. îyi bir iletişim dili kullanarak gecekondulann hak sahipleriyle kolay bir şekilde anlaştıklannı da söyleyen Akgül, kimseyi kınp incitmeden gecekondu yıkımlannın yapıldığını belirtti. Akgül, 7 ayn bölgede devam eden kentsel dönüşümün yanı sıra kapalı pazar yerleri, aile merkezleri, bilgi evleri gibi birçok sosyal ve kültürel dönüşüme katkı sağlayan alanlan da kurduklannı dile getirdi. Kentsel dönüşüme başladıklarında hayli zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını da anlatan Akgül, "Bu işe ilk başladığımızda tehdit aldık. 'Burada bir tane gecekondu yıkamazsınız' dediler. Taşlamalar yapıldı. Biz yine çalışmalanmıza devam ettik" dedi. 


ESKİDEN ÇÖP KOKUYORDU ŞİMDİ ORKİDE ÇİÇEKLERİ KOKUYOR 


Yıllardır dillerden düşmeyen Mamak çöplüğünü modern bir tesis haline dönüştürerek bölgenin diğer bir olumsuz algısını da ortadan kaldırdıklarını aktaran Akgül, "Artık çöplüğümüze döküm yapıldığı halde o eski vahşi depolama dediğimiz çöplükten artık Mamak anndınldı. Çöpler aynştınlarak ekonomiye geri kazandınlmaya başlandı. O eski görüntülerin, kokulann yerinde şimdi orkideler, domatesler, çilekler yetişiyor, elektrik enerjisi üretiliyor" diye konuştu. 


Haber Vaktim


Geri Dön