27 / 04 / 2024

Mamak'ta bugüne kadar 42 bin 82 gecekondu yıkıldı!

Mamak'ta bugüne kadar 42 bin 82 gecekondu yıkıldı!

Mamak Belediyesi ve Sağlık Bilimleri İleri Teknoloji Araştırma Vakfı'nın kök hücre araştırmaları yapmak üzere Türkiye'de kurulacak ilk merkezinin inşaatı sürüyor.



Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Sağlık ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü üe artık Türkiye'nin kök hücrede treni kaçırmayarak bu alanda dünyada söz sahibi olacağını söyledi. 




Mamak'ta yapılması planlanan yatırımlar ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında DÜNYA'nın sorularını yanıtlayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bugüne kadar 42 bin 82 gecekondunun yıkıldığını söyledi. Son 5 yılda 4 bin 384 yapı ruhsatı ve 4 bin 638 iskan ruhsatı verdiklerini belirten Akgül, 32 bin 626 gecekonduyu daha dönüşüm kapsamına almayı planladıklarını bildirdi. Kentsel dönüşüm çalışmaları artan Mamak'a özel sektörün ilgisinin de yükseldiğini belirten Akgül, bölgede inşaat dışmda yatırım yapmak için önemli sanayi bölgeleri olduğu bilgisini verdi. Mermerciler Sanayi Sitesi içinde 335 sanayi parseli oluşturduklarını, Kızılcaköy Sanayi Sitesi'nde ise 600 esnafın hizmet vereceğini belirten Akgül, yeni yatırımların ilçedeki ekonomik hareketliliği de artırdığına dikkat çekti. 



Yapımı süren kök hücre merkezini stratejik bir yatırım olarak nitelendiren Akgül, "Günümüzdeki birçok hastalığın tedavisi için tıp dünyası kök hücre tedavisine umut bağlamış durumda. Tıpta devrim niteliği taşıyan kök hücre tedavisinde ülkemizi dünyadaki sayılı merkezlerden biri haline getirecek merkezin inşası hızla devam ediyor" dedi. Bu merkezin, öncelikli olarak tıp alanında çok büyük kazanımlar sağlayacağını dile getiren Akgül, "Genel olarak tıp dünyası için kök hücre araştırmaları ve teknolojileri henüz başlangıç düzeyinde bulunuyor. Yeni merkezle Türkiye bu treni kaçırmadan kök hücre araştırmalarında dünyada söz sahibi olabilecek. Merkez doğrudan ve dolaylı olarak Mamak'a çok büyük bir ekonomik değer ve istihdam katkısı da sunacak. Teorik ve pratik eğitimin bir arada bulunacağı bu merkez yalnızca Mamak için değil ülkemiz için de başlı başına bir kazanım olacak" ifadelerini kullandı. 


Dünya


Geri Dön