19 / 04 / 2024

Mamak'ta gecekondular tarih oluyor!

Mamak'ta gecekondular tarih oluyor!

Mamak'ta değişim sürüyor Vatandaşlarla anlaşılarak yıkılan Mamak'taki gecekonduların yerine kentsel dönüşüm projeleri kapsamında modern konutlar yapılıyor. Mamak'ta son yıllarda büyük bir değişim yaşanıyor. Mamak'ta gecekondular tarih oluyor.



BAŞKENTİN en büyük ilçelerinden biri olan ve bir zamanlar çöplüğü, cezaevi ve gecekondusuyla anılan Mamak'ta son yıllarda büyük bir değişim yaşanıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül göreve geldikten sonra ilçenin en büyük sorunu olan gecekonduya karşı adeta savaş açıldı. 


Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm ve yenileme projesi olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi dahil bir çok kentsel dönüşüm ve yenileme projesi ilçede başarıyla uygulanıyor. Mamak'ta binlerce gecekondu hızla yıkılıyor yerine modern ve kaliteli konutlar alıyor.


Hak sahipleriyle anlaşmalarını hızlı bir şekilde yapan Mamak Belediyesi bölgede bulunan vatandaşları mağdur etmiyor. Kentsel yenileme projeleri kapsamında belediye ile anlaşma yapan ve gecekondusu yıkılan vatandaşların mağdur olmaması için kira yardımı yapılıyor.


Sabah Ankara


Geri Dön