29 / 03 / 2024

Mamak'ta kentsel dönüşüm ders konusu oluyor!

Mamak'ta kentsel dönüşüm ders konusu oluyor!

Türkiye Belediyeler Birliği'nin Kırgızistan, Azerbaycan, Yemen, Bosna Hersek ve Irak gibi ülkelerden staj programı kapsamında ülkemize davet ettiği öğrenciler Mamak'ta bulunan dev yatırımları yerinde inceledi...




Mamak Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar ve bölgede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları akademik çevrelerden büyük ilgi görüyor. Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Kırgızistan, Azerbaycan, Yemen, Bosna Hersek ve Irak gibi ülkelerden staj programı çerçevesinde ülkemize davet edilen öğrenciler Mamak'ta bulunan dev yatırımları yerinde inceledi. Staj programı gelen öğrenciler ülkelerinde iktisadi idari bilimler, mühendislik ve mimarlık fakültelerinde okuyan ve başarılı öğrencilerden oluşuyor. Öğrencilere, uzmanlar tarafından belediyelerin mali yapısı, yerel demokrasi ve katılım, belediyelerin sosyal hizmet faaliyetleri gibi başlıklarda seminerler veriliyor. Mamak'ta bulunan dev yatırımlar arasında yer alan Mamak Arena, Türközü Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksini yakından inceleyen öğrenciler, inşaatı devam eden Türközü Semt Stadı ve Misket Mahalle Konağı'nı da görme fırsatı buldu. Yapılan incelemelerin ardından Mamak Belediyesi'ne geçen öğrenciler detaylı bilgi aldı.


Dönüşüm derslere konu oluyor 


Bölgede yapılan incelemelerin ardından Mamak Belediyesi'ne geçen öğrenciler, Mamak Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Karadağ, Ahmet Müfit Yıldırım ve Basın Yayın Müdürü Ali Bozdağ'dan Mamak Belediyesi'nin bölgede gerçekleştirdiği yatırımlar hakkında detaylı bilgi aldı. 


Mamak Belediyesi hakkında hazırlanan tanıtım filmini ve sunumu izleyen öğrenciler kafalarına takılan soruları başkan yardımcılarına sorarak fikir alışverişinde bulundu. Genel olarak yapılan hizmetleri değerlendiren öğrenciler kendi ülkelerinde belediyelerin bu kadar büyük sorumluluk almadıklarını dile getirdi. 



Anayurt


Geri Dön